Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΤΣΙΠΡΕΪΤΟΡΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΡΣ (TSIPRATORS VS PLATFORMERS) ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΡΟΪΚΑ.

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης

Φιγούρες «ηρωϊκές» που παλεύουν αέναα με «διαβολικές», εξωγήινες και από το υπερπέραν, φιγούρες φουτουριστικές που έγιναν διάσημα καρτούνς και μεταφέρθηκαν με απόλυτη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες, διασκεδάζοντας με τα κατορθώματά τους εμάς και τα παιδιά μας.

Φιγούρες που οι χαρακτήρες που ενσαρκώνουν έχουν υιοθετηθεί από τα παιδιά μας και έχουν υποσυνείδητα αλλά έντεχνα-προπαγανδιστικά περάσει από τον κόσμο του ιδεατού, στο πραγματικό κόσμο της αδίστακτης κοινωνικο-πολιτικής προπαγάνδας. Οι φανταστικοί χαρακτήρες προσωποποιούνται πολιτικά γαλουχώντας και εθίζοντας τα Ελληνόπουλα στη λογική του ταξικού μίσους. Οι ήρωες Έλληνες αριστεροί πολιτικοί που μάχονται και αντιπαλεύονται το ‘σατανικό καπιταλισμό’ της Ευρώπης και τους μέντορές του δηλ. τους τοκογλύφους Γερμανούς και λοιπούς βόρειους που ζητούν με το ζόρι να ξεπουλήσουμε τη πατρίδα και το πλούτο της. Οι σατανικοί ήρωες μεταλλάσσονται κατά το δοκούν και ανάλογα με τα σενάρια, περιλαμβάνοντας πότε τους Ισπανούς, πότε τους Κύπριους, πότε κάποιους άλλους και πάντως σε κάθε περίπτωση προσωποποιούν τους διεθνείς τοκογλύφους-δανειστές-καπιταλιστές με πρόσωπο απάνθρωπο, ακόμη κι αν κάθονται σε ‘αναπηρική καρέκλα’.

Δε το πιστεύετε;

Μια βόλτα στα δημοτικά μας σχολειά και στα Γυμνάσια-Λύκεια της γειτονιάς σας, θα σας πείσει. Εκεί θα παρατηρήσετε του λεγόμενους «Τσιπρέϊτορς», πιτσιρικάδες-πιτσιρίκες που με τη παρότρυνση δασκάλων, καθηγητών και γονιών δηλώνουν πολιτικοί οπαδοί και μαχητές της πρώτης φοράς αριστεράς και λένε ‘όχι’ σε όλα.

Οι «Τσιπρέϊτορς» όμως δεν υπάρχουν μόνο στα σχολειά. Εκεί γίνεται η γαλούχηση, η προπαγάνδα. Υπάρχουν παντού γύρω μας. Αρκεί να κάνεις δημόσια ένα σχόλιο περί λογικής ή πραγματισμού. Αμέσως θα τους δεις να ξεπετάγονται με άγριες διαθέσεις προκειμένου να σου επιτεθούν φραστικά, εκφράζοντας το μίσος και το θυμό τους προς κάθε τι λογικό με συνθήματα, πατριωτικές κορώνες του ‘21 και λοιπά φληναφήματα, πάντα χωρίς επιχειρήματα και γνώση του αντικειμένου για το οποίο εκφράζουν άποψη.

Οι «Τσιπρέϊτορς» είναι πλέον τόσο θερμοί μαχητές-οπαδοί ,που ακόμη και μετά τη τεράστια κυβίστηση του αρχηγού που ακολουθούν τυφλά, ακόμη και μετά την απτή και μετρήσιμη (13 δις μέτρων είναι αυτά) ζημιά για όλους, εξακολουθούν να στηρίζουν και να πιστεύουν στη ρήξη, τρεφόμενοι από το θυμό, την απελπισία, τη κρατική σίτιση που κινδυνεύει να χαθεί και τη γενικότερη σύγχυση που επικρατεί στον εγκέφαλό τους. Βλέπετε η πνευματική τροφή που τους δίνεται είναι έτοιμη-μασημένη και εύκολη για κατανάλωση, διεγείροντας έτσι τα ταπεινότερα ανθρώπινα ένστικτα της φυλής(να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα), οδηγώντας στην εξέγερση κατά όποιου είναι δυνατόν να σταθεί απέναντί τους και να φαντάζει στα μάτια τους ικανότερος, παραγωγικότερος, πιο μορφωμένος, λογικότερος και εντέλει πιο ελεύθερος.

Είναι ο υφέρπων «αριστερού τύπου» φασισμός και το ταξικό μίσος, που έχουν διαποτίσει δεκαετίες τώρα όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας. Έτσι οι διάφορες εκφάνσεις του απλά αναπαράγουν αποτελέσματα.

Ξαφνικά όμως από τη περασμένη Δευτέρα και αφού μεσολάβησαν δεκαετίες πολιτικού μυστικισμού και κομματικής ενδοσκόπησης παρατηρούμε την ανάδυση στο πολιτικό φώς μιας άλλης ομάδας. Μιας υπο-ομάδας που επέλεξε να ανήκει οργανικά ως σήμερα στους «Τσιπρέϊτορς», εντάσσοντας για δεκαετίες τη προώθηση της πολιτικής της ατζέντας στη γενικότερη αριστερή ατζέντα.

Πρόκειται για τους «Πλατφόρμερς». Μια υπο-ομάδα εξαιρετικά συμπαγή και με ακραία ριζοσπαστικά αριστερά χαρακτηριστικά τύπου «σοβιέτ». Μια υπο-ομάδα που κυριολεκτικά προέρχεται από άλλο, παράλληλο των «Τσιπρέϊτορς» Σύμπαν. Μια ομάδα που εν μια νυκτί και κατόπιν της ολικής κυβίστησης του πρώην αρχηγού, μας πληροφόρησε ανοικτά και ξεδιάντροπα, πως είναι έτοιμη να καταλάβει το Εθνικό Νομισματοκοπείο της χώρας, να πάρει τα ανύπαρκτα 22 δις ευρώ, να εθνικοποιήσει τη Τράπεζα της Ελλάδας και ένα σωρό άλλα «παρασυμπαντικά» παρά φύσιν σενάρια κατάληψης της εξουσίας και της έκδοσης χρήματος. Σενάρια που μόνο στον εξωπλανήτη που ζουν πνευματικά και πολιτικά θα μπορούσαν να υπάρχουν, πολύ δε περισσότερο να συμβούν. Σενάρια που καταδεικνύουν όχι μόνο το γενικότερο οικονομικό-πολιτικό αναλφαβητισμό που τους διακατέχει αλλά τη γενικότερη πνευματική τους ένδεια, μιας και δε γνωρίζουν ούτε τα βασικά της λειτουργίας μιας οικονομίας.

Βέβαια τον οικονομικό αναλφαβητισμό των «Τσιπρέϊτορς» και των «Πλατφόρμερς» των ζήσαμε στο πετσί μας 6 μήνες τώρα.

Θα σκίσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο κι ένα άρθρο μας έλεγαν.

Θα καταργήσουμε τον επαχθή ΕΝΦΙΑ μας έλεγαν.

Θα επαναφέρουμε τη 13η και τη 14η σύνταξη.

Θα ορίσουμε βασικό μισθό τα 751 ευρώ.

Θα εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους για να μας κουρέψουν το χρέος.

Κι ένα σωρό άλλα.

Εντέλει βέβαια δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να σκίσουν «το καλσόν τους» και δυστυχώς τη χώρα.

Γιατί εμείς άλλα ζήσαμε 6 μήνες τώρα και φυσικά άλλα υπογράψαμε και μάλιστα κυριολεκτικά «στα τέσσερα».

Το 1 δίς μέτρα των προηγούμενων, επίσης λίαν επιεικώς απαράδεκτων διαχειριστών (για να είμαστε δίκαιοι), έγινε 13 δις. Μήνας χαμένος και 2 δις έξτρα μέτρα. Υπογράψαμε νέο μνημόνιο με φόρους 13 φορές περισσότερους και περικοπές που ούτε καν φανταζόμαστε. Ο ΕΝΦΙΑ ζεις και βασιλεύει. Κούρεμα δε θα πάρουμε ίσως μια επιμήκυνση αλλά έστω κι έτσι καλά θα είναι. Οι μισθοί λίαν συντόμως θα καταρρεύσουν λόγω νέου κύματος ανεργίας και κλεισίματος επιχειρήσεων. Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ είναι δυσβάστακτοι.Ο τουρισμός έχασε μια καλή χρονιά και το χειρότερο από όλα; Έχουμε κλειστές και υπό κατάρρευση Τράπεζες. Το δημοψήφισμα της αριστερής περηφάνιας που το όχι έγινε όχι, μετά ναι, μετά ξανά πάλι όχι αλλά τελικά ναι και στα «τέσσερα», μας έχει κοστίσει ανυπολόγιστα.15-25 δις θέλουμε μόνο για να σταθούν (ανακεφαλοποιηθούν) οι τράπεζες.85-100 δις νέο πακέτο για να κρατηθεί η χώρα με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και 13 δις μέτρα φτώχειας για να χρηματοδοτούμε τις εσωτερικές μας δαπάνες στη τριετία. Όλα αυτά χωρίς να έχουμε μετρήσει ακόμα τη συνολική ζημιά από τις παράπλευρες απώλειες στην οικονομία μας.Απλά υπολογίζουμε μια πτώση του ΑΕΠ της τάξης του 4-5% εκεί που θα είχαμε +2,5%.Δηλ. άλλα 5-6 δις χαμένα εξαιτίας της ανυπαρξίας, της ιδεοληψίας και του οικονομικού αναλφαβητισμού των ευγενών «Τσιπρέϊτορς» και «Πλατφόρμερς». Τέλος είναι αδύνατον να οικονομετρηθεί η ζημιά στο διεθνές κύρος και αξιοπιστία της χώρας. Πολύ πιθανόν οι παρενέργειες να κρατήσουν πενταετία-δεκαετία.

Όλα τα παραπάνω με την ευγενή χορηγία της «πρώτης φοράς»!

Όμως ας μην είμαι «μηδενιστής».

Οι «Τσιπρέϊτορς» κράτησαν και έκαναν πράξη τρείς (3) πολύ βασικές τους δεσμεύσεις-πυλώνες πολιτικής.

1.Επαναλειτούργησαν τη «τηλεοπτική φωνή» του λαού. Την ΕΡΤ! Τι είναι τώρα 3-6 ευρωπουλάκια κάθε μήνα στο λογαριασμό της ΔΕΗ για όλους τους υπόλοιπους; Ψίχουλα μπροστά στη λαϊκή προβολή των ευγενών τάξεων των «Τσιπρέϊτορς» και «Πλατφόρμερς»!

2.Η επαναπρόσληψη-αποκατάσταση και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο της κομματικής πελατείας, με αρχικό σταθμό ορόσημο την επαναπρόσληψη 80 καθαριστριών για 15όροφο κτίριο.

3.Η στελέχωση του κρατικού τομέα με τα δικά μας παιδιά. Κατά προτίμηση «αιώνιους φοιτητές» που αποτελούν το κορμό της κομματικής νομενκλατούρας.

Ήλθε όμως η ώρα της αλήθειας.

Αντιμετωπίζοντας το απόλυτο χάος ο αρχηγός αποφάσισε να υπογράψει νέο -13 φορές σκληρότερο- μνημόνιο. Ας υποθέσουμε πως τους αριστερούς νέους φόρους θα τους «λουστούμε» υποχρεωτικά, με το μεταρρυθμιστικό πακέτο μέτρων τι θα γίνει;

Πως είναι δυνατόν ένας πολιτικός σχηματισμός που δηλώνει ευθαρσώς δημόσια, πως υπέγραψε γιατί δεν υπήρχε επιλογή και πως δε πιστεύει στο πρόγραμμα, να επιτύχει στην εφαρμογή του; Τη στιγμή μάλιστα που όχι μόνο δεν οικειοποιείται το πρόγραμμα, όχι μόνο δε διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και το κατάλληλο τεχνοκρατικό προσωπικό αλλά θα πρέπει και να συγκρουσθεί σφοδρά (λόγω μεταρρυθμίσεων),με όλες τις συντεχνίες οι οποίες τον ανέδειξαν στην εξουσία;

Είναι προφανές πως υπάρχει πολιτικό παράδοξο και κοινωνικο-οικονομικό αδιέξοδο.

Εδώ βρίσκεται και το προσωπικό αδιέξοδο του αρχηγού. Μετά από σωρεία λαθών στις επιλογές και στις αποφάσεις καλείται να συγκρουστεί με δυνάμεις ακραίες. Δυνάμεις που ο ίδιος κάλεσε σε κοινό τραπέζι εξουσίας όπως οι «Πλατφόρμερς». Ταυτόχρονα καλείται να μετασχηματίσει τον υπόλοιπο κομματικό οργανισμό των «Τσιπρέϊτορς» σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου να στηρίξει την επιλογή του. Την ίδια στιγμή που θα πρέπει να εφαρμόσει εκτενές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης της οικονομίας, συγκρουόμενος με όλες τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης που ο ίδιος επέλεξε να απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση. Πρόκειται για ένα τιτάνιο πολιτικό έργο για το οποίο σύμφωνα με το «πρότερο βίο και πολιτεία» του, δε θα στοιχημάτιζα υπέρ.

Δεδομένου μάλιστα πως από την ερχόμενη βδομάδα θα έχουμε άλλη μια απρόβλεπτη παράμετρο στο πολιτικό πάζλ της χώρας.

Η νέα Τρόϊκα έρχεται για τους πρώτους ελέγχους στα υπουργεία και στο ΓΛΚ. Οι επισκέψεις της θα είναι τακτικές και μέσα στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου προγράμματος. Από τους ελέγχους που θα γίνουν και θα δουν το φώς της δημοσιότητας αναμένω να μάθουμε πολλά. Καταρχάς θα μάθουμε τη πραγματική ζημιά που έχουμε υποστεί, θα μάθουμε σίγουρα τι συμβαίνει με τους Εθνικούς λογαριασμούς, τη πορεία τους στο περασμένο 6μηνο και κυρίως τις οικονομικο-λογιστικές αλχημείες που είναι δεδομένο πως έχουν εφαρμοσθεί και διαπραχθεί στο εν λόγω χρονικό διάστημα.

Πολύ σύντομα λοιπόν θα έχουμε ακριβή νούμερα και αναζήτηση απόδοσης ευθυνών. Οι ζημιές δεν έχουν μόνο πολιτικό προϊστάμενο αλλά και πρόσωπα που υπέγραψαν και πήραν την ευθύνη της εφαρμογής και υλοποίησης.

Τότε θα είναι και η στιγμή της αλήθειας, Πιθανή σύντομη καταφυγή στη «κολυμπήθρα» της πολιτικής εξιλέωσης μέσω εκλογών δε πρόκειται να δώσει πολιτική διέξοδο-διαφυγή για τους υπαίτιους της εθνικής καταστροφής. Αφήστε που μέχρι τότε θα έχουν ήδη σταλεί τα πρώτα εκκαθαριστικά του φόρου και θα έχει αποδοθεί ο πρώτος ΦΠΑ με τους νέους συντελεστές. Με τον ΕΝΦΙΑ να ακολουθεί «παρά πόδα» το ρήγμα στους «Τσιπρέϊτορς» όχι μόνο θα είναι εμφανές αλλά και θα καταγραφεί μεγαλειωδώς.

Ευελπιστώ έως τότε να έχει ετοιμαστεί και μια νέα πολιτική εναλλακτική λογικής και πραγματισμού, η οποία θα δώσει πραγματική διέξοδο στη χώρα και στους πολίτες.

Αν όχι, ο μονόδρομος που μας οδηγεί η πορεία των «Τσιπρέιτορς» έστω κι αν δε διαταραχθεί από τον εσωτερικό πόλεμο με τους «Πλατφόρμερς», θα μας επαναφέρει στη σημερινή τραγική κατάσταση. Και τότε παραδόξως θα δικαιωθούν οι «Πλατφόρμερς» μιας και η «Τρόϊκα» θα νίψει τας χείρας της και θα μας παραδώσει στον αργό θάνατο του σταυρού της άτακτης χρεοκοπίας και της πληθωριστικής δραχμής καθότι ούτε το φιλί της ζωής (όπως τώρα),θα δύναται ή θα θέλει να θα θέλει να μας δωρίσει λόγω προαναγγελθέντος «εξοστρακισμού»!

Τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλους ήρωες τύπου «Κάπταιν Αμέρικα»

Ποτέ δε ξέρεις!              

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος μεθυσμένος συναντάει την Ηλέκτρα έξω από την καλύβα

Ραγδαίες εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Η Ηλέκτρα με τις κόρες της βρίσκονται στην καλύβα του δάσους, κάνοντας, έτσι, πράξη...