Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το χαζό αστείο του Σόιμπλε για την Ελλάδα – Σάλος στα social media [εικόνες]

Οι Γερμανοί δεν φημίζονται για την αίσθηση χιούμορ του. Μια αποτυχημένη απόπειρα να αστειευτεί έκανε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε χρησιμοποιώντας την Ελλάδα.

Οπως μεταδίδει το MNI και ο Bloomberg, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να χαριτολογήσει λέγοντας πως έκανε μια… προσφορά στον αμερικανό ομολογό του Τζακ Λιού: Αν οι ΗΠΑ αναλάβουν να σώσουν την Ελλάδα, η Γερμανία θα αναλάβει να σώσει το Πουέρτο Ρίκο! Δεδομένου ότι το Πουέρτο Ρίκο είναι χρεοκοπημένο και επισήμως, αντιλαμβάνεται κανείς το άτοπο του «αστείου».

Το Bloomberg ανέβασε την σχετική είδηση με την προσθήκη του αιχμηρού σχολίου: «Νόμιζε πως είναι αστείο»

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg David Gura έγραψε επίσης την ακριβή φράση Σόιμπλε: «Αυτές τις ημέρες, είπα στον φίλο μου τον Τζακ Λιού ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο στην ευρωζώνη, αν οι ΗΠΑ ήταν πρόθυμες να πάρουν την Ελλάδα στην ένωση του δολαρίου».

Η «ατάκα» Σόιμπλε έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ο δημοσιογράφος της La Stampa Fabricio Goria, αφού εξέφρασε δημόσια την έκπληξή του, ανήρτησε και φωτογραφία του Σόιμπλε με την γλώσσα κοροϊδευτικά έξω.

Ολοι είναι πιωμένοι σήμερα!» σχολιάζει ο zerohedge, σχόλιο που έκανε αμέσως retweet ο Peter Spiegel των FT.

«Σύμφωνοι, αυτό είναι ένα αστείο, αλλά η υποφώσκουσα σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας σχετικά με το πώς να «επιλυθεί» η ελληνική κρίση, είναι πλέον ορατή σε όλους. Και η επίλυση θα είναι αρκετά διασκεδαστική. Όσο για την ερώτησή μας της ημέρας, είναι η εξής: «Ποιο θα είναι το καλύτερο όνομα για το νεότερο κράτος των ΗΠΑ: Πουέρτο Greeko ή είναι Πουέρτο grico;» γράφει zerohedge στο blog του.

«Οι Γερμανοί και η δυσκολία τους στα αστεία» σχολίασε άλλος χρήστης.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ