Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το απίστευτο εστιατόριο που ψήνει το φαγητό πάνω σε ένα πραγματικό… ηφαίστειο! (pics)

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ίσως ήδη έχετε οργανώσει μερικά μπάρμπεκιου με τους φίλους σας. Πώς θα σας ακουγόταν λοιπόν αν μαθαίνατε πως υπάρχει μπάρμπεκιου που ψήνεται πάνω στον (αρκετά μικρό) κρατήρα ενός ηφαιστείου;

Η αλήθεια είναι πως ακούγεται λίγο τρομακτικό αλλά ταυτόχρονα τόσο μα τόσο ενδιαφέρον. Το νησί Lanzarote βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, όπου βρίσκεται το Timanfaya, ένα ηφαίστειο που έκανε την τελευταία του έκρηξη το 1824. Πάνω στην ηφαιστειογενή έκταση που καλύπτει το ηφαίστειο Timanfaya υπάρχει ένα εστιατόριο.

Το εστιατόριο έχει χτιστεί ακριβώς πάνω σε ένα ενεργό ηφαίστειο.

Πρόκειται για το πιο «γενναίο» εστιατόριο στον κόσμο καθώς καθημερινά σερβίρει τα φαγητά του αφού πρώτα τα έχει ψήσει πάνω στον κρατήρα του ηφαιστείου. Το εστιατόριο έχει μαγευτική θέα προς τους λόφους του νησιού και το γκριλ του είναι φτιαγμένο 2 μέτρα πάνω από λάβα.

Στο στόμιο του ηφαιστείου οι σεφ φτιάχνουν τα ψητά τους.

Μπορεί το ηφαίστειο να μην έχει κάνει έκρηξη εδώ και πάνω από 190 χρόνια, ωστόσο και μόνο η σκέψη του να τρως 2 μέτρα πάνω από λάβα (που αναπτύσσει απίστευτες θερμοκρασίες) είναι αρκετά extreme. Άλλωστε, το ηφαίστειο είναι ενεργό και η ηφαιστειακή του δραστηριότητα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνεχίζεται καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται από 100 έως 600°C σε βάθος 13 μέτρων.

Εσείς θα τρώγατε ψητά που έχουν ψηθεί πάνω από λάβα 400 βαθμών Κελσίου;

Το ηφαίστειο βρίσκεται στο διάσημο Timanfaya National Park, το οποίο καλύπτει μια τεράστια έκταση καλυμμένη με λάβα.

Αυτό είναι το El Diablo, η διάσημη μασκότ του συγκεκριμένου πάρκου που φτιάχτηκε από τον αρχιτέκτονα César Manrique.

Αν είστε λάτρεις των διαφορετικών εμπειριών και αγαπάτε την περιπέτεια τότε μπορείτε να τολμήσετε την επίσκεψη σε αυτό το πάρκο αλλά και στο εστιατόριο, αν σας βγάλει ποτέ ο δρόμος σας προς Ισπανία. Στο ίδιο μέρος θα μπορέσετε να χαζέψετε τους ηφαιστειογενείς αμπελώνες του Lanzarote που είναι πραγματικά εκπληκτικοί και μόνο στη θέα τους και να κάνετε βόλτα με καμήλες.

Το πάρκο καλύπτει μια τεράστια έκταση που είναι όλη φτιαγμένη από λάβα του ηφαιστείου.

Αν από την άλλη μεριά προτιμάτε τη σιγουριά του κήπου ή της βεράντας σας τότε κανένα πρόβλημα. Απολαύστε τις φωτογραφίες με το… τολμηρό εστιατόριο και μοιραστείτε την ιστορία με τους φίλους σας ενώ οργανώνετε το επόμενο σας μπάρμπεκιου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ