Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 6-0

Ο σοβαρός ΠΑΟΚ καθάρισε από νωρίς την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και διαλύοντας 6-0 τη Λοκομοτίβα στην Τούμπα πήρε την πρόκριση.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Ζελένικα. Ο Κάτσε σέντραρε, ο Κόστα έπιασε την κεφαλιά υπό καλές προϋποθέσεις, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Μετά από δύο λεπτά, πάντως, ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ. Ο Μακ ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Λούκας, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι κεραυνοβόλησε τον γκολκίπερ της Λοκομοτίβα γράφοντας το 1-0.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και πιο συγκεκριμένα στο 7′, ο Λούκας αυτή τη φορά από εκτελεστής έγινε δημιουργός, βγάζοντας εξαιρετική ασίστ για τον Μακ, ο οποίος ξεπέρασε και τον Ζελένικα, σημειώνοντας με πλασέ προ κενής εστίας το 2-0. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος του ματς και στο 13′ απείλησε με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Κάτσε, το οποίο, όμως, δεν βρήκε στόχο.

Ο Δικέφαλος ήταν ασταμάτητος και στο 14′ ο Πέλκας με κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Κουλούρη, πέτυχε το 3-0. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με λόμπα από πλάγια θέση στο 21′ προσπάθησε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά στάθηκε άτυχος, ενώ στο 22′ ο Κάτσε εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίτορ έπιασε την γυριστή κεφαλιά, όμως, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν πάνω στην γραμμή.

Η Λοκομοτίβα έκανε αισθητή την παρουσία της στο 30′, όταν ο Κόλαρ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος, άλλαξε πορεία, αλλά, τελικά, πέρασε άουτ. Στο 32′ ο Τζιόλης στην προσπάθεια του να απομακρύνει παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ και στο 34′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 4-0. Ο Κίτσιου έγινε κάτοχος της μπάλας λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην γωνία του Ζελένικα. Ενα δυνατό σουτ του Λούκας στο 41′ που βρήκε σε αντίπαλο και εφυγε κόρνερ ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ένα δυνατό σουτ του Μακ στο 50′, που απέκρουσε με υπερένταση ο Ζελένικα. Στο 57′ ο Πέλκας μοίρασε για τον Κουλούρη δεξιά, ο νεαρός επιθετικός έσπασε την μπάλα στον αφύλακτο Μακ στο σημείο του πέναλτι, όμως, το σουτ του Σλοβάκου έφυγε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Μακ σέντραρε και μετά από κόντρες ο Αντριγιάσεβιτς με αυτογκόλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Στο 72′ ο Ολσεν χρειάστηκε να επέμβει, έπειτα από κοντινό σουτ του Κόλαρ, ενώ στο 84΄ ο Μακ σημείωσε το τελικό 6-0. Ο Πέλκας βρήκε τον Κίτσιου στα δεξιά, ο νεαρός μπακ πάσαρε για τον Σλοβάκο, ο οποιος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ενα σουτ του Κίτσιου στο 89′ που απέκρουσε ο Ζελένικα ήταν η τελευταία καλή φάση του αγώνα. Ετσι ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου ματς και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου περιμένει στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου, μία εκ των Σπαρτάκ Τρνάβα ή Λίνφιλντ.
MVP:

Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από δέκα λεπτά για να δείξει ο Λούκας πόσο πολύτιμος είναι για τον φετινό ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης πετυχαίνοντας ένα γκολ στο 3′ και βγάζοντας μία μαγική ασίστ στο 7′ με αποδέκτη τον Μακ, φάσεις που ουσιαστικά έγειραν οριστικά το ματς υπέρ του Δικεφάλου. Μάλιστα, μετά το τέρμα που σημείωσε έβγαλε και φίλησε την καλαμίδα του, που, θυμίζουμε, ήταν η αιτία από την οποία ξεκίνησε η κόντρα του με τον Τούντορ.
Αδύναμος κρίκος:

Η Λοκομοτίβα παρόλο που στο πρώτο ματς κέρδισε τον ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να “κρύψει” ότι πρόκειται για μία ομάδα πολύ χαμηλής δυναμικότητας, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα στην Τούμπα. Απλώς στο πρώτο παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα τραγικά αμυντικά λάθη του Δικεφάλου.
Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά δείχνει να ρολάρει και, πλέον, μένει να βρεθεί τρόπος για να αποκτήσει και σταθερή αμυντική λειτουργία. Μάλλον ο τρόπος να είναι να προσθέσει μέσω των μεταγραφών ταχύτητα στα μετόπισθεν, αφού τόσο ο Τζαβέλλας, όσο και Κόστα είναι αργοί και σε παιχνίδια με πιο δυνατούς αντιπάλους θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (46′ Μαντούρο), Κάτσε, Πέλκας, Μακ, Λούκας (82′ Μυστακίδης), Κουλούρης (60′ Ρατς)

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένγκα (25′ Μίσιτς), Μπρούσιτς, Μπεγκόνια, Λέκο (46′ Ντόλεζαλ), Σόβσιτς, Αντριγιάσεβιτς, Κόλαρ, Μάριτς (56′ Τσαπάν)

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ: Ο Λοΐζος αφήνει το πολιτικό του αξίωμα

Ραγδαίες εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της νέας τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ Η ΠΑΡΑΛΙΑ Ο Λοΐζος τρομοκρατημένος από την επίθεση εναντίον του αποφασίζει να ζήσει ελεύθερος...