Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η νέα υπηρεσία της Google σας ακολουθεί και καταγράφει κάθε σας βήμα



Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να θυμάστε όλα τα μέρη που έχετε πάει; Είτε πρόκειται για ένα μουσείο που επισκεφθήκατε κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοπών σας ή ένα μπαρ που βρήκατε τυχαία πριν από λίγους μήνες και σας άρεσε; Μια νέα υπηρεσία της Google μπορεί να σας βοηθήσει…

Ο λόγος για το «Timeline», τη νέα υπηρεσία της Google η οποια επιτρέπει στους χρήστες των online χαρτών να δουν τα μέρη που αυτοί επισκέπτονται πιο συχνά.

Σύμφωνα με την Google, η νέα αυτή υπηρεσία θα βοηθήσει τους ανθρώπους να θυμηθούν εστιατόρια και άλλα μέρη που επισκέφτηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο η υπηρεσία δεν φαίνεται να είναι ευπρόσδεκτη από όλους με ορισμένους μάλιστα να την χαρακτηρίζουν και ως «τρομακτική».

Πώς λειτουργεί

Αυτό που κάνει είναι να χρησιμοποιεί την τοποθεσία που λαμβάνεται από το GPS στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη και απομνημονεύει τα μέρη που έχει επισκεφθεί πριν μια μέρα, έναν μήνα ακόμη και ένα χρόνο. Επιπλέον έχει πρόσβαση και στις φωτογραφίες που ο χρήστης έχει τραβήξει σε αυτές τις τοποθεσίες.

Ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων χρηστών, η Google τονίζει την ασφάλεια της υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι «το Timeline σας είναι ιδιωτικό και ορατό μόνο σε εσάς και μπορείτε να ελέγχετε τις τοποθεσίες που θα επιλέξετε να κρατήσετε»

 dailymail.co.uk

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 109-110

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 109-110 Επεισόδιο 109 Το νέο απειλητικό σημείωμα θρυμματίζει την ηρεμία...