Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Capital control: Πότε μένουν από λεφτά οι τράπεζες – Τι θα γίνει από αύριο

Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει σε ό,τι αφορά στο capital control η ίδια. Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και τις επόμενες ημέρες με μόνα ανοιχτά τα υποκαταστήματα εκείνα που ανοίγουν για να εξυπηρετούν κυρίως συνταξιούχους και όσους δεν έχουν κάρτα αναλήψεων.

Σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί αναμένεται νέα απόφαση για τη λειτουργία των τραπεζών. Από αύριο και με τη ρευστότητα να είναι σε οριακό σημείο ίσως επιτραπεί να γίνονται στα ήδη ανοιχτά υποκαταστήματα (δεν αναμένεται να ανοίξουν περισσότερα) να δοθεί η δυνατότητα για κάποιες καταθέσεις, πληρωμές και άλλες τραπεζικές κινήσεις ώστε να πάρει μια κάποια ανάσα η αγορά.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα δεν αναμένεται κάποια αλλαγή. Χωρίς συμφωνία δεν υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών από τα ευρωπαϊκά όργανα και έτσι το ερώτημα που τίθεται είναι ως πότε επαρκούν τα χρήματα.

Καθώς πλέον το επόμενο όριο έχει τεθεί για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακή όλοι αναρωτιούνται εάν θα υπάρχουν χρήματα ως την ημέρα αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ