Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνενόχους ψάχνει ο πρωθυπουργός. Γιατί ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Οργανωμένο σχέδιο ή ο απόλυτος πολιτικός τυχοδιωκτισμός;

Δύο και μόνο μπορεί να είναι τα σενάρια για τα όσα απίστευτα ζούμε τις τελευταίες μέρες με την πολιτικά εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης για δημοψήφισμα με ένα παραπειστικό ερώτημα και αποτέλεσμα να τινάξει την οικονομία στον αέρα να καταστρέψει οικογένειες και κυρίως να θέσει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Το ένα σενάριο είναι το προφανές…

O απόλυτος πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Αλέξη Τσίπρα όπως ομολόγησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αντί να κινδυνεύσει με διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να διχάσει τον Ελληνικό λαό και να παίξει τη χώρα στα ζάρια.(δείτε εδώ)

Το δεύτερο ακόμα πιο εφιαλτικό σενάριο, που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε πιστέψουμε (ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η εντολή του δημοψηφίσματος είναι συμφωνία εντός ευρώ με καλύτερους όρους) είναι η σημερινή κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην αριστερίστικη ιδεοληψία των στελεχών της και βοηθούμενη από ντόπια και ξένα συμφέροντα που απεργάζονται σχέδια περί δραχμής , να έχει θέσει σε εξέλιξη ένα τέτοιο εγκληματικό σχέδιο να σύρει την Ελλάδα στον όλεθρο της δραχμής.


Ο Χάρης Θεοχάρης κατήγγειλε στη βουλή τέτοιο σχέδιο (δείτε εδώ) ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε κάτι ανάλογο χθες βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Επίσης ο πρώην υπουργός Θ.Πάγκαλος με βαρύτατους χαρακτηρισμούς  είπε ευθέως πριν λίγες μέρες «Αυτοί δεν θέλουν να πετύχει η διαπραγμάτευση. Όλα αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα, τερτίπια, παραπλανήσεις και ψέματα. Στην Ελλάδα θέλουν δραχμή. Αυτά τα παιδιά είναι αριστοκράτες, άεργοι, φανατικοί, δογματικοί, θανατολάτρες, θέλουν το θάνατο της χώρας» (δείτε εδώ)
Σοκ προκαλεί και η αποκάλυψη του crashonline πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον Αμερικανό πρέσβη πως η κυβέρνηση έχει ήδη τυπώσει δραχμές (!!!) (δείτε εδώ)

Το ανατριχιαστικό σενάριο αυτό ενισχύεται από την παρουσία και φρασεολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα χθεσινοβραδυνά πάνελ που έδειχναν να ερμηνεύουν το μήνυμα των πολιτών που (αυτοκτονικά;) ψήφισαν όχι σαν εντολή για συμφωνία με την Ευρώπη χωρίς λιτότητα. Επειδή κάτι τέτοιο, δηλ. να δώσουν λεφτά οι δανειστές χωρίς σκληρά μέτρα και χωρίς μεταρρυθμίσεις ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας αυτό προβληματίζει έντονα για το τι μας περιμένει.

Τον εφιάλτη της δραχμής πυροδοτούν και εμφανίσεις υπουργών όπως ο κ.Στρατούλης (δείτε εδώ) , του κ.Λαφαζάνη, του κ.Λαπαβίτσα που σχεδιάζει να δίνει στον Ελληνικό λαό τρόφιμα και βενζίνη με δελτίο (δείτε εδώ), τα λεγόμενα του κ.Φίλη σε δημοσιογράφους κ.ά (δείτε εδώ)

Όποιο από τα δύο σενάρια και να ισχύει η επιλογή να καλέσει τώρα ο πρωθυπουργός σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τα υπόλοιπα κόμματα μία λογική ανάγνωση έχει.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στο πολιτικό έγκλημα.

Αντιλαμβάνεται πως το παιχνίδι φτάνει στο τέλος είτε το έχει σχεδιάσει ο ίδιος είτε είναι εγκλωβισμένος.

Τα μηνύματα που έλαβε μετά το δημοψήφισμα από την Ευρώπη ήταν απογοητευτικά και βλέπει οι φαντασιώσεις του (αν δεχθούμε το πρώτο και πιθανότερο σενάριο) να λάβει χρήματα διασώζοντας την κομματική πελατεία του, και το παρασιτικό κρατικό μοντέλο που υπερασπίζεται δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από τους δανειστές που του δείχνουν ευθέως το Grexit.

Έτσι στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα προτείνει να πάνε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτούν μαζί με τον Βαρουφάκη την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα. 


Τα κόμματα του Ευρωπαϊκού τόξου δεν πρέπει να παγιδευτούν

Θα πρέπει να διακηρύξουν ότι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτή είναι η εντολή του Ελληνικού λαού και να τον καταγγείλουν πως με τους τυχοδιωκτισμούς του μας οδηγεί εκτός.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματικής διαπραγμάτευσης πλην ίσως μιας μικρής πιθανότητας με τη βοήθεια του ΔΝΤ να υπάρξει μια δέσμευση για κούρεμα του χρέους με τη μέθοδο της αποπληρωμής σε περισσότερα χρόνια.

Κάτι τέτοιο όμως θα συνοδευτεί από σκληρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα της ιδεολογίας των σοβιετολάγνων του ΣΥΡΙΖΑ ,οπότε και πάλι είναι εξαιρετικά χλωμό να περπατήσει μια τέτοια συμφωνία.
Η εντολή που έχει από τον Ελληνικό λαό είναι συμφωνία με τους Ευρωπαίους εντός ευρώ.
Αν μας οδηγήσει στην καταστροφή ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει  να γνωρίζει ότι θα έχει και ολόκληρη την ευθύνη.

Ας ακούσει και την προειδοποίηση του διορατικού Βασίλη Λεβέντη:” Αν έρθει σε ρήξη με την Ευρώπη με σχέδιο να μας οδηγήσει στη δραχμή δεν θα προλάβει γιατί θα πέσει και θα περάσει από δίκη…σε δύο βδομάδες θα έχει συλληφθεί”(δείτε εδώ)
Διαφορετικά αν δεν μπορεί να καταφέρει συμφωνία που θεωρεί καλή και θέλει να κρατήσει υπεύθυνη στάση ας καλέσει όλα τα κόμματα σε οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα διαπραγματευτούν τεχνοκρατικές λύσεις χτυπώντας τις παθογένειες του Ελληνικού παραγωγικού οικονομικού μοντέλου σε συνεργασία με τους δανειστές ώστε να μοιράσει το πολιτικό κόστος σε όλους και να μπορέσει μια τέτοια κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα αντιμετωπίζοντας τον αναμενόμενο πόλεμο από συντεχνίες που εκμεταλλεύονται τον έντονο κορπορατισμό στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα για να έχουν αναπότρεπτα προνόμια.
Αν μια Ελληνική κυβέρνηση πάει στους Ευρωπαίους με σχέδιο και αποφασιστικότητα να εκσυγχρονίσει το παρασιτικό κράτος, να ανοίξει επαγγέλματα, να κόψει πρόωρες συντάξεις, 2πλο-3πλοσυνταξιούχους, αργόμισθους,προνόμια άγαμων θυγατέρων,  να πατάξει γραφειοκρατεία κλπ τότε θα ανοίξει λαμπρό πεδίο διαπραγμάτευσης με αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Λόγια Σταράτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 75 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 75 Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, βαραίνει πάρα πολύ το...