Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρευνα σοκ: Με τύφο κινδυνεύουν οι αθλητές στους Ολυμπιακούς του Ρίο -Βρόμα και δυσωδία παντού [εικόνες] |

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εδώ και μερικές ώρες τα ευρήματα της έρευνας του Associated Press για τη μόλυνση στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακές Αγώνες του 2016.

Οπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η τεράστια μόλυνση των υδάτων είναι κάτι γνωστό για τη Βραζιλία, καθώς λύματα και απόβλητα τους δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε. Ετσι, στο οδοιπορικό δημοσιογράφων στα χαντάκια, τα ρέματα και τα ρυάκια γύρω από τα ποτάμια που τροφοδοτούν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις νερού, οι εικόνες είναι τρομακτικές.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και θα χρειαστεί να έρθουν σε άμεση επαφή με το νερό, κινδυνεύουν από βαρύτατες μολυσματικές ασθένειες, όπως τύφος, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι αναλύσεις των υδάτων έδειξαν ότι έχουν μέχρι και 1,7 εκατομμύρια φορές πάνω από τα επίπεδα που θεωρούνται επικίνδυνα σε μια παραλία της Νότιας Καλιφόρνια!

Οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται στη Βραζιλία και ελέγχουν την κατάσταση, επισημαίνουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αν έρθουν σε επαφή με αυτά τα νερά. Προχώρησαν μάλιστα στην αποκάλυψη ότι μόλις τρία κουταλάκια του νερού από αυτόν τον βούρκο, είναι αρκετά για να αρρωστήσει ένας άνθρωπος και να πάθει τύφο ή ηπατίτιδα Α.

Παρά τις χρόνιες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, η χώρα δεν έχει κάνει τα απαραίτητα για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και να σεβαστεί το περιβάλλον, έτσι τώρα, σύμφωνα με τους αρμοδίους δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να καθαριστεί ο χώρος.

Εκτός από τα βακτήρια και τα μικρόβια, είναι και τα άπειρα σκουπίδια που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία των ακτών, τα οποία κάνουν το θέαμα ακόμα πιο αποκρουστικό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση εκτός από τους αθλητές, είναι επικίνδυνη και για τους 350.000 θεατές που υπολογίζεται να παρακολουθήσουν αυτά τα αθλήματα.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλέψεις Σαββατοκύριακου 20 και 21 Απριλίου 2024 από την Α.Λεούση

Τα Ζώδια το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2024 από την αστρολόγο Άντα Λεούση... της Άντας Λεούση Αστρολόγος - Μελλοντολόγος ΚΡΙΟΣ: Στηρίξτε τις πρωτοβουλίες του συντρόφου σας...