Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ!

Γιατί ο Τζήμερος θέλει να καθιερωθεί η σημερινή μέρα ως εθνική επέτειος;

Από χθες τα μεσάνυχτα, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά βγήκαμε από το μνημόνιο! Πέντε μήνες τώρα, ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να το σκίσει αλλά δεν μπορούσε! Δεν έκανε καλή λαβή; Ήταν πολλές οι σελίδες; Ήταν αδύναμα τα χεράκια του που δεν δούλεψαν ποτέ; Θα αποφασίσει γι’ αυτό η ιστορία. Πάντως, το μνημόνιο τον συμπόνεσε και αυτοκαταργήθηκε. Η παράταση του προγράμματος έληξε τα μεσάνυχτα και μαζί του εξαϋλώθηκε και το τρισκατάρατο μεμοράντουμ που φτωχοποίησε τον – πάμπλουτο κατά τα άλλα – ελληνικό λαό. Δεν αξίζει να το γιορτάσουμε;

Από σήμερα δεν υπάρχει τρόικα, μπράσελς γκρουπ, όπως θέλετε πείτε το, δεν υπάρχουν τοκογλύφοι δανειστές, ούτε αρπακτικά των αγορών. Τους πιστολιάσαμε κανονικά και είναι έτοιμοι να φάνε τη χασούρα τους. Ουάου! Ελευθερωθήκαμε σύντροφοι! Τώρα πια, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Μπορούμε να πάμε τον βασικό μισθό στα 1751 ευρώ. Θεωρώ ότι τόσες τεράστιες οικονομικές κεφαλές της κυβέρνησης θα το έχουν προτείνει ήδη. Το 751 ήταν πολύ τσουρούτικο, βρε αδερφέ! Άλλωστε το επιχείρημα είναι ακλόνητο: θα ανεβάσουμε τους μισθούς, θα πέσει χρήμα στην αγορά, θα δουλέψουν τα μαγαζιά, θα έρθει η ανάπτυξη. Αν με 751 ευρώ θα έπεφτε χρήμα στην αγορά, σκέψου πόσο έχει να πέσει με 1751! Θα μπορούσαμε να το πάμε και στα 2751, αλλά δεν θα πρόφταιναν τα μαγαζιά να εξυπηρετούν την πελατεία!

Μπορούμε να δώσουμε όλα τα αναδρομικά στις συντάξεις που αποφάσισε το ΣτΕ. Να επαναφέρουμε τα εφάπαξ στην προ του 2009 εποχή. Και να τα αυξήσουμε κι όλας, λεφτάτσια είναι αυτά, μπαίνουν. Να επεκτείνουμε τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων και στους άγαμους γιους, καταργώντας αυτή την βαθειά αναχρονιστική και ρατσιστική αδικία.

Μπορούμε να εθνικοποιήσουμε Τράπεζες, Λιμάνια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, διότι παράγουν προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Μια καλή ιδέα είναι να εθνκοποιήσουμε επίσης σουβλατζίδικα και καφετέριες διότι και αυτά για τον λαό είναι.

Μπορεί πλέον ο Κατρούγκαλος με λυμένα τα χέρια να προσλάβει όλους τους πελάτες του 12%, τους συμβασιούχους και τους σταζέρ. Οι σχολικοί φύλακες να γίνουν είκοσι ανά σχολείο, τι να σου κάνει ένας άνθρωπος μόνος του σε κοτζάμ Γκράβα;

Και φυσικά μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί – δική μου πρόταση – κι η αγορά ενός αριθμητήριου για τον Στρατούλη για να τελειοποιήσει τις γνώσεις του στον απειροστικό λογισμό.

Είμαστε λέφτεροι, σύντροφοι! Πλέρια λέφτεροι! Το μετερίζι του χρέους νίκησε! Οι λαϊκοί αγώνες δικαιώθηκαν! Σήμερα η Ελλάδα δείχνει ξανά τον δρόμο σ’ ολόκληρο τον κόσμο οποίος παρακολουθεί άφωνος και έκπληκτος για το πώς μια τόσο νέα κυβέρνηση κατάφερε σε 5 μήνες τόσα πολλά. Μάλιστα, χθες, τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον κόσμο, στις ανταποκρίσεις τους από τη χώρα μας, έδειχαν ένα χρονόμετρο που μετρούσε και δευτερόλεπτα γιατί οι επιτυχίες της κυβέρνησης ήταν τόσο πολλές και τόσο καταιγιστικές που δεν πρόφταινες να τις παρακολουθήσεις.

Τι; Τα ΑΤΜ δεν βγάζουν ούτε εικοσάρικα και τα ράφια των supermarkets αδειάζουν; Προβοκάτσια και σπέκουλα του διεθνούς κεφαλαίου σύντροφοι! Προβοκάτσια και σπέκουλα! Μην τους πιστεύετε. Λεφτά υπάρχουν, αλλά μέσα σε κάθε ΑΤΜ έχουν βάλει έναν πεμπτοφαλαγγίτη, ο οποίος τραβάει τα χαρτονομίσματα πίσω, μόλις πατήσετε το κουμπί. Όμως, στείλαμε επαναστατικά σώματα, που τους ξετρυπώνουν από τη φωλιά τους, τους λακέδες του εχθρού! Ό,τι και να σκαρφιστεί η αντεπανάσταση, θα το αποκρούσει ο κυματοθραύστης της λαϊκής αντίστασης!

Στο κάτω – κάτω αξιοπρέπεια θέλουμε, δεν θέλουμε λεφτά. Λιτό βίο θέλουμε, να χάσουμε και κανένα μπυροκοίλι, καλοκαίρι που είναι, να γίνουμε στυλάκια, πρότυπα αγωνιστών. Να όπως ο Φίλης! Δεν πιστεύω σύντροφοι, να σας έχει μολύνει κι εσάς ο αστικός καταναλωτισμός και να την έχετε πέσει στις μακαρονάδες;

Η σημερινή μέρα πρέπει να καθιερωθεί ως εθνική επέτειος και αργία, σύντροφοι! Και να την γιορτάζουμε μέρα παρά μέρα, σαν τους Λιλιπούα. (Δεν φαντάζομαι να έχεις αντιρρήσεις η ΑΔΕΔΥ;)

Η Ελλάδα μπροστάρισα στον αγώνα για τη λαϊκή κυριαρχία ενώνει τις δυνάμεις της με τις άλλες αγωνίστριες χώρες που πιστόλιασαν το όργανο του διεθνούς καπιταλισμού, το καταχθόνιο ΔΝΤ: το περήφανο Σουδάν, την απροσκύνητη Ζάμπια, την ασυμβίβαστη Ζιμπάμπουε, το νικηφόρο Κονγκό, τη δοξασμένη Σομαλία, τη λεβεντογέννα Λιβερία! Και σηκώνει ψηλά το φλάμπουρο της επανάστασης που δόξασαν ένας Λένιν, ένας Στάλιν, ένας Φλαμπουράρης, ένας Λεωτσάκος!

Θάνος Τζήμερος
Πρόεδρος Δημιουργίας Ξανά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ