Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τρομακτικά σενάρια για το… τέλος του σύμπαντος!

Σε περίπου 22 δισεκατομμύρια χρόνια υπολογίζεται ότι θα επέλθει η… ώρα μηδέν για τον κόσμο που γνωρίζουμε, ο οποίος θα υποστεί ένα τεράστιο “μάζεμα”, πριν “εκτοξευθεί” στο άπειρο

Σενάρια τρόμου, αλλά για μετά από… 22 δισεκατομμύρια χρόνια για το τέλος του κόσμου, τον οποίο γνωρίζουμε ως σύμπαν, ανακοίνωσε γη επιστημονική κοινότητα στην τελευταία της έκθεση.

Όπως ανέλυσαν κορυφαίοι επιστήμονες, ο “θάνατος” του σύμπαντος θα επέλθει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε. Θα υπάρξει μία τεράστια σμίκρυνση του κόσμου, πριν εκτοξευθεί στο άπειρο και πιθανόν τροφοδοτήσει με υλικό άλλους κόσμους.

Η περιγραφή από μόνη της είναι τρομακτική. Το σύμπαν διαστέλλεται σε όλο το μέγεθός του, συμπεριλαμβάνοντας τους γαλαξίες, τα ηλιακά συστήματα και ότι υλικό κυκλοφορεί στο λεγόμενο κενό. Πριν την “ώρα μηδέν”, θα ξεκινήσει μία βίαιη συστολή, κατά την οποία τα υλικά θα διαχωρίζονται μεταξύ τους και στο τέλος θα εξαφανιστούν στο άπειρο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι επιστήμονες παραδέχονται πως πρόκειται για ένα δραματικό σενάριο, το οποίο όμως, παραπέμπει στις συνθήκες που “γεννήθηκε” το σύμπαν, με το λεγόμενο Big Bang.

Ο Δρ. Μαρσέλο Ντισκόντζι, δήλωσε σχετικά: “Το μόνο πράγμα που σίγουρα γνωρίζουμε, είναι ότι το σύμπαν διαστέλλεται και ότι ο ρυθμός της διαστολής είναι επιταχυνόμενος. Μαθηματικά ξέρουμε τι σημαίνει αυτό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 Η Φιλιώ λέει στον Μίμη πως ο Νικόλας είναι διαφορετικός μετά την επιστροφή του. Θα...