Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σοκ και δέος στον Τουρισμό: Χάνονται καθημερινά ως 48.000 κρατήσεις!

Μείωση 30-40% καταγράφει ο ΣΕΤΕ – Προτιμούν Ισπανία και Πορτογαλία οι τουρίστες

Σοκ και δέος!
Αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν τη ζημιά που υφίσταται η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο Τουρισμός, ο οποίος είχε με μεθοδική δουλειά τα τελευταία χρόνια σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αλλά αναφέρεται και σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται κατά μέσο όρο 30-40% μείωση στη ροή των κρατήσεων σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

Αυτό σημαίνει, αναφέρει ο ΣΕΤΕ, μείωση 36.000 έως 48.000 κρατήσεων κάθε μέρα.

Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι -με την προϋπόθεση πως μετά το δημοψήφισμα, η χώρα θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, θα επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα και θα αποκατασταθεί η εικόνα μας στο εξωτερικό- «υπάρχει ακόμα το χρονικό περιθώριο ώστε ο ρυθμός των κρατήσεων να επιταχυνθεί και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».

Την ίδια ώρα, το Bloomberg σε δημοσίευμά του τονίζει πως ανεξάρτητα του τι θα βγάλει το δημοψήφισμα της Κυριακής, οι κερδισμένοι θα είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία καθώς οι τουρίστες που δεν έχουν κλείσει τις διακοπές τους, ήδη στρέφονται σε άλλες αγορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ