Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tο πείραμα “Ελλάδα”: Γιατί οι εταίροι κρατούν τόσο σκληρή στάση

Του Gustave Rey

« Η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα ξεκίνησε» είναι ο τίτλος σε διαδικτυακό άρθρο της εφημερίδας “Le Monde”, το οποίο αναφέρεται στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, που όπως υπογραμμίζεται διαρκούν εδώ και 4 μήνες. «Οι διαπραγματευτές ελπίζουν σε ένα Eurogroup πριν απο τις 5 Ιουνίου» γραφει ο Μonde.

Eurogroup πριν απο τις 5 Ιουνίου; Ποιος ο λόγος απο την στιγμή οι εταίροι κρατούν τόσο σκληρή στάση;

Μήπως για να ανακοινώσουν ενδεχόμενη συμφωνία, την οποία μόνο η Ελληνική πλευρά βλέπει… ‘Η για να πουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ώρα που η Αθήνα αγωνιά καθώς έχει χρήματα για να πληρώσει μόνο την δόση της 5ης Ιουνίου στο ΔΝΤ;

Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» θεωρεί επικρατέστερη την δεύτερη εκδοχή. Την ανακοίνωση δηλαδή, μη συμφωνίας.

Απο τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν και θα καταγραφούν απο τους εταίρους, θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας εως το τέλος Ιουνίου.

Αν δηλαδή θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή όχι. Αν την αφήσουν να χρεοκοπήσει θα είναι πρώτον, γιατί κουράστηκαν μαζί μας και δεύτερον, για να παραδειγματίσουν όποια άλλη ευρωπαική χώρα σκέφτεται να σηκώσει την σημαία της ανταρσίας απέναντι στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία που επιβάλλεται απ άκρη σ άκρη στη γηραιά Ηπειρο, βλέπε Ισπανία και Podemos!

Δυστυχώς, η Ελλάδα ήταν, είναι και παραμένει ένα πείραμα που βρίσκεται σε πλήρη (δραματική) εξέλίξη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ