Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη με την Ιουλία Καλογρίδη: Τέλος για Νεκτάριο-Αντιγόνη στο Μπρούσκο

Τι αποκαλύπτει για το Μπρούσκο


Αντιγόνη-Νεκτάριος , το τέλος μιας σχέσης! 


Ένα από τα νέα πρόσωπα που μπήκαν φέτος στο β΄κύκλο επεισοδίων της αγαπημένης σειράς “Μπρούσκο” και κέρδισαν τους τηλεθεατές , είναι και η Ιουλία Καλογρίδη που στο ρόλο της Αντιγόνης κλέβει τις εντυπώσεις.
Η όμορφη και πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, μιλάει στον Ανδρέα Σταματόπουλο και το Λόγια Σταράτα  για το Μπρούσκο, κάνει αποκαλύψεις για τη συνέχεια, ενώ παραδέχεται πως είναι ευαίσθητη και συναισθηματική στην προσωπική της ζωή και κάποιες φορές δεν διστάζει να δώσει  μια “δεύτερη ευκαιρία” όπως ο τίτλος του θεατρικού της έργου.

– Το Μπρούσκο είναι το πιο δημοφιλές σήριαλ στην Ελληνική τηλεόραση. Πως εισπράττεις τη συμμετοχή σου και τι αλλαγές προκάλεσε στην καθημερινότητά σου; 

Την συμμετοχή μου στο Μπρούσκο την απήλαυσα. Συνεργάστηκα με παλιούς γνώριμους (Ανδρέας Γεωργίου, Στάμος Τσάμης, Βάνα Δημητρίου) αλλά γνώρισα και νέους εξαιρετικούς συνεργάτες, ηθοποιούς και τεχνικούς. Πέρα απο χαμόγελα και όμορφα σχόλια από τους ανθρώπους γύρω μου αλλαγές δεν υπάρχουν στην ζωή μου. Κυλάει το ίδιο ήσυχα και αρμονικά. Γενικά τα όρια στην ζωή τα θέτουμε εμείς οι ίδιοι…
-Ποιο είναι πιστεύεις το μυστικό της επιτυχίας της σειράς; 

Το μυστικό της επιτυχίας το ξέρει μόνο η Βάνα Δημητρίου!! 

-Έχεις ταυτιστεί με το ρόλο της Αντιγόνης; Βλέπεις κοινά σημεία με τον εαυτό σου;

Δεν έχω ταυτιστεί όχι.Κοινά χαρακτηριστικά έχω με την Αντιγόνη, είναι δυναμική, αυθόρμητη, παρασύρεται από τον έρωτα, έχει ηθικούς φραγμούς, πιστεύει πολύ στην έννοια της φιλίας, σε αυτά ταιριάζουμε. Γενικά πάντα προσπαθώ να βρω κοινά χαρακτηριστικά με τον ήρωα που υποδύομαι. Έτσι τον αισθάνεσαι περισσότερο και δικαιολογείς τις εκάστοτε πράξεις του.
-Θα μας αποκαλύψεις κάτι από τη συνέχεια του έργου; Τι θα γίνει με τον έρωτα Νεκτάριου – Αντιγόνης; 

Αντιγόνη-Νεκτάριος , το τέλος μιας σχέσης! Ο Νεκτάριος επιστρέφει στην γυναίκα του και η Αντιγόνη στην βάση της, εκεί που την συναντήσαμε για πρώτη φορά…στο Παρίσι!


-Υπάρχει συμφωνία και για την επόμενη σεζόν, όπως διαβάζουμε;

Η σειρά θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν, θα υπάρχουν νέες αφίξεις και κάποιες αποχωρήσεις όπως είναι απόλυτα φυσικό.



-Εκτός από τα καλλιτεχνικά έκανες σπουδές σε επικοινωνία και ΜΜΕ. Έχεις ασχοληθεί καθόλου ενεργά μ αυτά; Το έχεις σκεφτεί σαν προοπτική;
Μετά την επιστροφή μου από το Παρίσι ξεκίνησα σπουδές στο Deree με βασικό πτυχίο την επικοινωνία αλλά παράλληλα εκεί έκανα και μαθήματα θεάτρου και κινηματογράφου πριν πάω στο Ωδείο Αθηνών. 
Τα μαθήματα της επικοινωνίας και των ΜΜΕ μου είναι πολύ χρήσιμα στην καθημερινότητά μου…οι ηθοποιοί είμαστε μάνατζερ του ίδιου μας του εαυτού…



– Στο θέατρο παρουσίασες από την περασμένη σεζόν ένα δικό σου έργο (σενάριο-σκηνοθεσία), με τίτλο “Η δεύτερη ευκαιρία”. Θα συνεχιστούν οι παραστάσεις ή ετοιμάζεις κάτι άλλο;

Νιώθω ότι «Η Δεύτερη Ευκαιρία» δεν έχει κάνει τον κύκλο της.Για όσους δεν ξέρουν για τι μιλάμε…πρόκειται για ένα bar-theater έργο, με γέλιο και προβληματισμό, είμαστε δυο ηθοποιοί και ένας πιανίστας,έχει διαδραστικά στοιχεία, τζαζ μουσική και θέμα του τις ανθρώπινες σχέσεις και το υποθετικό ΑΝ που σκιάζει τις σκέψεις των ανθρώπων..Αν γυρίζαμε πίσω στο χρόνο θα κάναμε τις ίδιες επιλογές, θα διαλέγαμε τον ίδιο δρόμο..ή…the road not taken…που λέει και ο Frost, ο εμπνευστής του κειμένου μου…Θα το παρουσιάσω και πάλι του χρόνου. Ακόμη δεν ξέρω τι και πού…μείνετε συντονισμένοι..!

-Δίνεις γενικά δεύτερες ευκαιρίες ή είσαι απόλυτη;

 Δεν είμαι απόλυτη στην ζωή μου. Ακούω, κρίνω και δρω κατά περίπτωση.

-Λειτουργείς περισσότερο με το συναίσθημα ή με τη λογική;
Στα επαγγελματικά μου είμαι σκληρή και λογική, στις ανθρώπινες σχέσεις είμαι ευαίσθητη και συναισθηματική.

-Ποια η σχέση σου με τα social media και το διαδίκτυο; Με τι τρόπο τα χρησιμοποιείς;


Με βοηθούν απίστευτα στην δουλειά μου. Μέχρι εκεί. Κατά τα άλλα μου αρέσει η προσωπική επαφή, ακόμη και γράμματα με τα ΕΛΤΑ συνεχίζω και στέλνω. Μου αρέσει η διαδικασία με το φάκελο, το γραμματόσημο, αποστολεύς.. παραλήπτης…και επίσης μ’αρέσει να δέχομαι γράμματα..η στιγμή που ανοίγεις το φάκελλο και έχεις στα χέρια σου το γραπτό ενός φίλου, ο γραφικός χαρακτήρας κάποιου είναι τόσο προσωπικός, η μυρωδιά του, ίσως και καμιά έκπληξη μες στον φάκελο, μια φωτογραφία, κάτι… είναι λίγο σαν να τον έχεις δίπλα σου!
-. Εδώ και 5 χρόνια η χώρα βιώνει μια έντονη κρίση που μας έχει επηρεάσει όλους. Τι επιπτώσεις έχει στον καλλιτεχνικό χώρο; 
Το θέατρο περνάει πάντα κρίση. Θέλω να πω ο ηθοποιός ασχολείται με την τέχνη του γιατί την αγαπάει, του δίνει ζωή δεν περιμένει να βγάλει λεφτά…δεν περιμένει κάτι. Αυτή είναι και η πραγματική αξία ενός καλλιτέχνη. Ίσα ίσα σε περιόδους κρίσης η τέχνη ανθίζει γιατί έχει κάτι να πει, γιατί πρέπει να αφυπνίσει τον κόσμο, να του δώσει δύναμη, κουράγιο, ελπίδα. Έτσι και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παραστάσεις ανεβαίνουν πολλές, πολλοί νέοι ηθοποιοί με τις ομάδες τους από το τίποτα φτιάχνουν κάτι, έχουν να πουν κάτι, γιατί το θέατρο όπως λέει και ο μεγάλος δάσκαλος Peter Brook είναι ένας άδειος χώρος…από εκεί μπορεί να γεννηθούν τα πάντα!

-Είσαι αισιόδοξη πως θα καταφέρουμε σύντομα να βγούμε από το τούνελ;

Αισιόδοξη? Θα αστειεύεσαι…η κρίση είναι σαν ένα απόστημα που υποθάλπτετο δεκαετίες τώρα…τα αίτια είναι παλαιότερα…δεν γίνεται με ένα ραβδάκι να «βγούμε» από την κρίση…χρειάζονται ριζικές αλλαγές…αλλαγές στην νοοτροπία, μέτρο, σύνεση και πραγματική αγάπη γι’αυτόν τον τόπο από τους ανθρώπους που είναι στην κυβέρνηση.

Ανδρέας Σταματόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ