Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κι όμως υπάρχει ακόμα η ΔΗΜΑΡ και κάποιοι παλεύουν να γίνουν πρόεδροι

Νομίζαμε πως όδευε για διάλυση απουσία ψηφοφόρων, ωστόσο κάποιοι φαίνεται ότι ελπίζουν ακόμη ή βρήκαν την ευκαιρία να γίνουν πρόεδροι και να πάρουν καρέκλες σε ένα κόμμα-σφραγίδα, θέλοντας έτσι να διαπραγματευτούν στη συνέχεια με προνομιακούς όρους τη συμμετοχή τους σε ένα ευρύτερο σχήμα που αναμένεται να προκύψει στο κέντρο ή την κεντροαριστερά.

Την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, μετά την πρώην βουλευτή του κόμματος, Μαρία Γιαννακάκη, και ο απερχόμενος γραμματέας Θανάσης Θεοχαρόπουλος., δηλώνοντας πως «αξίζει ακόμη μία ευκαιρία για τη ΔΗΜΑΡ». Όπως εξηγησε, η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα βασίζεται στο γεγονός πως «με βάση την πορεία των πολιτικών εξελίξεων αξίζει να ξαναπροσπαθήσουμε!» επισημαίνοντας ότι αξίζει μία ακόμη ευκαιρία στο κόμμα, να γυρίσει σελίδα, να τα αλλάξει όλα, με υπέρβαση της σημερινής κατάστασης». Ο απερχόμενος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι σημαντικός στις συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας» και πως «αρκεί να κάνουμε το τολμηρό βήμα προς τα μπροστά με βάση τις Αρχές της ανανεωτικής Αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Επίσης, υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ, ως ανανεωτική, μεταρρυθμιστική, οικολογική και ευρωπαϊκή δύναμη της Αριστεράς, δεν συμφωνεί με τις απορρυθμίσεις, που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε με τα αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση, ενώ επισήμανε λάθη στρατηγικής και τακτικής που έγιναν και κόστισαν στο κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...