Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σόιμπλε προς Ελλάδα: Μην ελπίζετε σε περαιτέρω υποχωρήσεις

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την επίλυση του προβλήματος του χρέους της” ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη, χωρίς ωστόσο να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και “γι’ αυτό δεν χρειάζεται να μιλάμε για εναλλακτικές”, προσθέτωντας πως η Αθήνα “μένει να καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε”.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι προϋπόθεση για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, σημείωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

“Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα, για τα όσα μπορούν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό”, σχολίασε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, αναφέροντας πως “Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Της εύχομαι καλή δύναμη και φυσικά θα έχει κάθε υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του προβλήματος αυτού”

.reporter.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 Ο Λοΐζος τρομοκρατημένος από την επίθεση εναντίον του αποφασίζει να ζήσει ελεύθερος αγκαλιάζοντας απόλυτα την...