Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λαφαζάνης: Θα εξιχνιαστούν τα «εγκλήματα» Στουρνάρα.Πρωτοφανής επίθεση στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος

Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» της

Στη Βουλή μεταφέρθηκε την Τετάρτη η επίθεση που εξαπολύει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλά για «σκάνδαλα» και «εγκλήματα» που διέπραξε ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών και τα οποία -όπως είπε- θα εξιχνιαστούν.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της ΠΝΠ για την χρηματοδότηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο κ. Λαφαζάνης είπε πως θα εξιχνιαστούν «όλα τα εγκλήματα» και «θα αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα της Αγροτικής Τράπεζας (ΑτΕ)».

«Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ως υπουργός Οικονομικών, συμμετείχε στο σκάνδαλο. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία έβγαλε το πόρισμα αλλά δεν τα έφερε ποτέ στην Βουλή», είπε και επισήμανε: «Εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό αλλά αυτός αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση δεν απάντησε».

«Τα εγκλήματα αυτά δεν συντελέστηκαν σε καμία άλλη χώρα.Το ίδιο συνέβη και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο. Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δις ευρώ» ενώ προανήγγειλε πως «Δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο. Όλα θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές», ανέφερε.

«Γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουμε κωλοτούμπα»

Εκτός αυτών ο κ. Λαφαζάνης παρενέβη και για το κρίσιμο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, υποστηρίζοντας ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουμε κωλοτούμπα είναι γελασμένοι».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η «επιτυχία» ή η «παράδοση» θα εξαρτηθεί από την ρευστότητα που θα έχει η ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε την ενέργεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων φορέων, λέγοντας πως «χρειαζόμαστε ρευστότητα για να σταθούμε απέναντι στους πιστωτές και να μην παραδοθούμε».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις “κόκκινες γραμμές” και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα», ανέφερε, προσθέτοντας πως για αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

«Αν θέλαμε να κάνουμε κωλοτούμπα θα το είχαμε κάνει από την αρχή και θα είχαμε υπογράψει το email Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε», είπε και πρόσθεσε: «Θα αντέξουμε. Παίρνουμε μέτρα για να αντέξουμε και πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα».

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ – Spoiler: Ο Ιπποκράτης ναρκώνει την Ειρήνη και την κρατάει κλεισμένη στο σπίτι

Ανατρεπτικές εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ  που βλέπουμε στο MEGA Το πιο σκληρό πρόσωπο θα δείξει στα προσεχή επεισόδια στο Ναυάγιο ο Ιπποκράτης, καθώς δίνει...