Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΕΚ 2-1 Ηρακλάρα γερά… στα σαλόνια έρχεσαι ξανά!

Σε ένα ντέρμπι από τα παλιά ο Γηραιός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, που δικαίως «φωνάζει» για ένα πέναλτι και έκανε άλμα ανόδου. Εκπληκτική ατμόσφαιρα, απίστευτο γκολ… δώρο από την Ένωση.


Τεράστιο βήμα για την επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος στο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ, νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ μπροστά σε 15.000 φιλάθλους του και την έπιασε στην κορυφή με 10 βαθμούς. Στην τρίτη θέση η Λάρισα που νίκησε 3-2 μέσα στην Παναχαϊκή.

Ο Γηραιός ξεκίνησε φουριόζος και άνοιξε το σκορ στο 12′ με τον Πασά, ο Αραβίδης ισοφάρισε στο 27′, όμως από λάθος του Ανάκογλου στο 34′ ο Περόνε έγραψε το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση ήταν καλύτερη, όμως δεν βρήκε το γκολ, ενώ ο Αρετόπουλος δεν της έδωσε πέναλτι στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης σε ανατροπή του Πλατέλλα.

Ντερμπάρα και… γκάφα για όσκαρ!

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά ο Ηρακλής, ο οποίος είχε έξτρα ώθηση από τους περισσότερος από 15.000 φιλάθλους του, οι οποίοι δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Ο Γηραιός μάλιστα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό, όταν ο Τσιλιανίδης έβγαλε ωραία την σέντρα και ο Πασάς από το κέντρο της μεγάλης περιοχής, με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό έβαλε… φωτιά στο γήπεδο, όμως η Ένωση βρήκε τρόπο να απαντήσει, καθώς στο 27′ ο Αραβίδης μετά από κεφαλιά πάσα του Πλατέλλα κινήθηκε πιο γρήγορα από τους αμυντικούς και από κοντά έγραψε το 1-1.

Το γκολ αυτό… πάγωσε προσωρινά την ατμόσφαιρα, όμως ο Γηραιός βρήκε τρόπο να απαντήσει και μάλιστα από… δώρο. Στο 34′ ο Ανάκογλου δεν υπολόγισε σωστά την φάση, γύρισε λανθασμένα πίσω την μπάλα, ο Ρομάνο πρόλαβε, πέρασε τον Ανέστη και εύκολα έγραψε το 2-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς έχασαν δύο ακόμα ευκαιρίες (από λάθη του Ανέστη), όμως όχι κάτι ιδιαίτερο.

Αφεντικό η ΑΕΚ και… πέναλτι!

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, καθώς ο Ηρακλής έμεινε από δυνάμεις και έδωσε την κατοχή στην ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς πάντως ξεκίνησα με μία ευκαιρία, με το σουτ του Περόνε στο 47′ να φεύγει λίγο άουτ, όμως στην συνέχεια η Ένωση κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Γηραιός απλά περίμενε στο μισό γήπεδο. Στο 60′ πάντως οι Κιτρινόμαυροι δικαίως φωνάζουν για πέναλτι, καθώς ο Πλατέλλας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σαραμαντά, όμως διαιτητής Αρετόπουλος λανθασμένα δεν είδε την παράβαση.

Στο τελευταίο μισάωρο πάντως ο Ηρακλής έπαιξε λίγο πιο σωστά και έγινε απειλητικός με τις αντεπιθέσεις, όπως στο 70′ όταν ο Πασάς δεν πλάσαρε σωστά σε τετ α τετ ή στο επόμενο λεπτό, όπου η κεφαλιά του Μπαρτολίνι πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Ένωση από την πλευρά της παρότι είχε την κατοχή και παρότι ο Δέλλας έριξε στο ματς και τον Κρισάλντους για να παίξει πιο επιθετικά, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα, με εξαίρεση κάποια σουτ και την κοντινή κεφαλιά του Αραβίδη στο 82′. Το ματς πάντως ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν η μπάλα από κόντρες έφτασε στον Ντούνη, όμως αυτός εντός περιοχής σούταρε άουτ.

sportdog.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ