Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Μετά από ένα αρκετά καλό ματς στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1, με σκόρερς τους Περέιρα και Τσάβες. Στην τρίτη θέση έπεσε ο ΠΑΟΚ, σημαντικός ο βαθμός για τους Γιαννιώτες που ανέβηκαν σητν 4η θέση.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χωρίς τον Αθανασιάδη στην ενδεκάδα, η οποία αποτελούνταν από τους Ιτάνζ, Κωνσταντινίδη, Τζαβέλλα, Ρικάρντο Κόστα, Σκόνδρα, Κάτσε, Νομπόα, Γκολάσα, Μακ, Περέιρα και Κουλούρη.

Τρελός ρυθμός και μόνο… 1-1!

Ο αγώνας είχε απίστευτο ρυθμό από το ξεκίνημα και μόλις στο 5’ ο ΠΑΟΚ απώλεσε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Νομπόα σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη. Στο 6’ ο Γκολάρα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από την εστία του πορτιέρο του ΠΑΣ, ο οποίος σε αυτό το διάστημα ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Σε μια από αυτές στο 12΄ ο Τσάβες μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Ιτάνζ, έκανε το διαγώνιο σουτ και έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση με τον Περέιρα που εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του ΠΑΣ.

Ο ρυθμός εξακολουθούσε να είναι υψηλός, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία στο ματς, χάνοντας ακόμα μερικές καλές ευκαιρίες όπως αυτές με τους Τζαβέλλα (23’), Νομπόα (25’), Περέιρα (27’) και Κουλούρη (35’). Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΣ είχε μία πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Τσουκαλά στο 27’, όταν δεν μπόρεσε να κοντρολάρει σωστά, όντας φάτσα με τον Ιτάνζ.

Μεγάλες ευκαιρίες ο ΠΑΣ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, ωστόσο και πάλι χάθηκαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 47’ ο Κοροβέσης σούταρε και είδε τον Ιτάνζ να αποκρούει, ενώ στο διάστημα 61′-68′ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλες φάσεις για να πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ.

Στρούνα (64’) και Μανιάς (67’) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ιτάνζ, με τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει τον ρυθμό του σε αυτό το διάστημα και να προσπαθεί να ανακάμψει με την είσοδο του Αθανασιάδη. Ο διεθνής επιθετικός έχασε καλή ευκαιρία στο 77’, όταν σούταρε λίγο έξω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα κι έτσι ο ΠΑΟΚ έπεσε και πάλι στην τρίτη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΣ πήρε πολύ σημαντικό πόντο στην προσπάθεια να μπει στα play offs.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Κόστα, Σκόνδρας, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Γκολάσα (78′ Πόζογλου), Περέιρα (76′ Τζιόλης), Κουλούρης (62′ Αθανασιάδης)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς (85′ Μπέριος), Χαρίσης, Κοροβέσης (82′ Ντάσιος), Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς (82′ Γιάκος)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ