Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1=1

Λύση στον γρίφο της 5ης θέσης δεν υπήρξε. Ο καλύτερος έως το 60′ ΠΑΣ Γιάννινα υποχώρησε στην συνέχεια και ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο φινάλε σε 1-1! Παραμένουν στην 5άδα οι Γιαννιώτες τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με εξαιρετική άμυνα έκλεισε καλά τον Ατρόμητο και διατηρούσε το υπέρ του 0-1 μέχρι το 84′, όπου ο Ατρόμητος ισοφάρισε, αφού πίεσε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό για να μείνουν τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την υπόθεση των πλέι οφ.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Γκορμπούνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κοντοές δεξιά στην άμυνα, ο Κούρος αριστερά και οι Λαζαρίδης, Φυτανίδης στα στόπερ. Δημούτσος, Κατσουράνης και Πίτου Γκαρσία τα τρία χαφ και μπροστά δεξιά ο Ούμπιντες και στην κορυφή ο Ναπολεόνι.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε το 4-2-3-1 βάζοντας πιο πίσω τον Ίλιτς. Ο Βελλίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Στρούνα να καλύπτει το δεξία άκρο της άμυνας, τον Ναδάλες το αριστερό και τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Χαρίσης, Τσουκαλάς και μπροστά τους οι Κοροβέσης, Ίλιτς, Τσάβες από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Μανιάς.

Έκλεισε τους χώρους ο ΠΑΣ, 0-1 με Τσάβες

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε καλά τους χώρους και δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να απειλήσουν σε πολλές περιπτώσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 7′, όταν ο Ναπολεόνι κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος και έκανε το πλασέ, το οποίο κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν άψογα και ο Ίλιτς ήταν αυτός που έκανε το σουτ, με τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.

Στη δεύτερη ευκαιρία του ο «Άγιαξ» πέτυχε και το γκολ στο 13′. Ο Ναδάλες έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Τσάβες που ήταν ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Από εκεί κι έπειτα, οι Ηπειρώτες έκλεισαν καλά τους χώρους, με τους Περιστεριώτες να μη βρίσκουν δρόμους προς την αντίπαλη εστία και τους παίκτες του Πετράκη να έχουν τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα.

Η κεφαλιά του Τζημόπουλου στο 22′ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκορμπούνοφ, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Τσάβες στο 32′, έπειτα από άψογη συνεργασία με τον Μανιά. Η επόμενη φάση που απείλησαν οι γηπεδούχοι ήταν στο 37′, όταν ο Βελλίδης απέκρουσε, αρχικά, και μπλόκαρε εν συνεχεία το σουτ του Ναπολεόνι έξω από την περιοχή και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή που είδαμε στο πρώτο μέρος.

Πίεσε ο Ατρόμητος, 1-1 με γκολάρα Πίτου Γκαρσία

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος δεν είχε να κάνει κάτι άλλο από το να πιέσει και αυτό έπραξε χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ο Ναπολεόνι με σουτ στην κίνηση αστόχησε από κοντά στο 47′, αυτό του Κατσουράνη στο 52′ κόντραρε, ενώ αυτό του Μαρσελίνιο τέσσερα λεπτά αργότερα κατέληξε δίπλα από την εστία του Βελλίδη.

Στο 64′ ο ΠΑΣ είχε την πρώτη ευκαιρία του και μοναδική στο δεύτερο ημίχρονο, με το διαγώνιο σουτ του Ίλιτς από δεξιά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 84′.

Αφού οι Ναπολεόνι (68′), Ούμπιντες (77′) δε βρήκαν δίχτυα, ο Πίτου Γκαρσία… πυροβόλησε με μακρινό σουτ τον Βελλίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παρά μόνο να βρει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα των δυτικών προαστίων θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα και να κάνει την ανατροπή, αλλά αυτή τη φορά ο Βελλίδης απέκρουσε τον… κεραυνό του Καράσκο. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό για να μείνουν τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την υπόθεση πλέι οφ

gazzetta_gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ