Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η παραβολή των σκυλιώνε

Του Άγη Βερούτη

Η παραβολή των σκυλιώνε:

Ένας αγρότης είχε ένα κοτέτσι που από τις κότες του έβγαζε αυγά, και μερικά σκυλιά που φύλαγαν το σπίτι του.

Κάθε μέρα έπαιρνε μερικά αυγά και τα μαγείρευε με ρύζι, και τάιζε τα σκυλιά. Τα σκυλιά γενοβολούσανε, ενώ μετά από κάποια στιγμή οι δύσμοιρες οι κότες δυσκολεύονταν να γεννάνε αυγά στο ρυθμό που χρειαζόταν ο αγρότης για να κρατάει τα σκυλιά χορτάτα.

Στο μεταξύ, είχαν αυξηθεί τόσο τα σκυλιά και είχαν αγριέψει μιας και ο αγρότης τα άφηνε ελεύθερα να γυρνάνε στο αγρόκτημα, που όταν τους έδινε κανονική μερίδα αλυχτούσαν, και γρυλίζανε απειλώντας να επιτεθούν στον αγρότη και τόνε φάνε κι’αυτόν και την οικογένειά του!

Κάποια σκυλιά μπαίνανε στο κοτέτσι όταν δεν έβλεπε ο αγρότης, και κλέβανε αυγά από τις κότες και τα έτρωγαν έτσι, ωμά.

Όμως έτσι τα αυγά λιγοστεύανε, και ο αγρότης πίεζε τις κότες παραπάνω για να βγάλουν κι’άλλα για να ταΐζει τα σκυλιά που πλέον είχαν γεμίσει το χτήμα, και χεζοβολούσανε παντού, και γρυλίζανε σε όποιον τα πλησίαζε.

Στο τέλος ο αγρότης που δεν ήξερε πως να κρατήσει χορτάτα τα σκυλιά που γινόντανε όλο και πιο αχόρταγα, ξεκίνησε να σφάζει τις κότες για να φοβηθούν οι υπόλοιπες και να γεννάνε πιο πολλά αυγά, και δεν άφηνε πια κανένα αυγό στο κοτέτσι για να κλωσσήσουν κοτόπουλα οι κότες. Τα σκυλιά με την γεύση του κρέατος αρχίσανε και αυτά να βουτάνε κοτόπουλα τη νύχτα και να τα τρώνε έτσι ωμά.

Ήταν ένα δράμα, το κοτέτσι μειώθηκε κατά 1,5 εκατομμύριο κότες, και χωρίς κλώσσημα οι κότες όλο και μειώνονταν, κάποιες λίγες, που είχανε πιο δυνατά φτερά πήδαγαν το συρματόπλεγμα του φράχτη και φεύγανε σε διπλανά αγροκτήματα ενώ τα σκυλιά με το κρέας είχανε καρδαμώσει και θέλανε όλο και παραπάνω.

Επειδή βλέπανε στο συνεταιρισμό οι γείτονες του αγρότη πως είχε χάσει την μπάλα, του είπαν να απελευθερώσει μερικά σκυλιά να πάνε να κυνηγάνε μόνα τους, αλλά ο αγρότης ήταν πολύ φιλόζωος, και είπε πως είχανε βάλει στο μάτι το αγρόκτημά του στο συνεταιρισμό, και έκανε ότι άκουγε αυτά που του λέγανε, αλλά έκανε τα ίδια με πριν. Έπαιρνε αυγά από τους άλλους αγρότες του συνεταιρισμού, και αντί να αφήνει μερικά για κλώσσημα στο κοτέτσι, τα τάιζε και αυτά στα σκυλιά.

Το χειρότερο ήταν ότι πολλές κότες, συμφωνούσαν με τη συλλογιστική του αγρότη, και τον στήριζαν δημοσκοπικά σε επίπεδο 55%!!

Τα βράδυα όμως πήγαιναν και έπαιρναν τα αυγά τους από τις τράπεζες και τα έκρυβαν κάτω από το στρώμα τους… για να μη τα πάρει ο αγρότης και ταΐσει τα σκυλιά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ