Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απίστευτο! Ένοχοι αλλά… ελεύθεροι οι σωματέμποροι με τις γνωστές αλυσίδες φούρνους

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις σωματεμπορίας αλλά οι σωματέμποροι ενώ κρίθηκαν ένοχοι, πλήρωσαν την εγγύηση τους  και ξαναγύρισαν στις… δραστηριότητες τους.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι για το περίφημο κύκλωμα που δρούσε σαν κανονική επιχείρηση πίσω από την “βιτρίνα” των “Αττικών Φούρνων” και του “Χωριάτικου”, κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά παρά τις βαριές ποινές που τους επεβλήθησαν, από 10 έως 12,5 χρόνια, πλήρωσαν από 20.000 έως 200.000 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων Αγγελο Γιαννακόπουλο και δύο υπαλλήλους του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία και ηθική αυτουργία σε απάτη. Για εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου, ενώ ένοχη για αντίσταση και απλή σωματική βλάβη κρίθηκε και η Άννα Μαρία Κούλπα στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή μέχρι την έφεση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία. Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για το αδίκημα που αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταδικασθέντες μέσω εξωχώριας εταιρείας είχαν στήσει δύο στριπτιζάδικα στα οποία υποχρέωναν κοπέλες που έφερναν από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ να εκδίδονται, ενώ τις κρατούσαν φυλακισμένες. Τα χρήματα που κέρδιζαν τα.. επένδυαν στους φούρνους τους, οι οποίοι εμφανίζουν εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ