Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκοτώνονται! Διάλογοι-φωτιά Τσίπρα-Βαρουφάκη-Σταθάκη στη σύσκεψη που γέννησε… Τσακαλώτο!

Διαλόγους-φωτιά κατά τη διάρκεια της – υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- κυβερνητικής σύσκεψης, που ανακοινώθηκε η υποβάθμιση Βαρουφάκη και η αναβάθμιση Τσακαλώτου, δημοσιεύουν τα «Νέα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών δέχτηκε αυστηρή κριτική την οποία ο ίδιος προσπάθησε να αποκρούσει μη αποδεχόμενος ότι έχουν γίνει λάθη. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε μετά τα αιχμηρά σχόλια απ’ τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πιο εκρηκτικός στα σχόλια του ήταν ο Γιώργος Σταθάκης κάνοντας λόγο για «ανοργανωσιά» και «αναποτελεσματικότητα».

Ο Βαρουφάκης αντέτεινε πως «όταν βλέπεις τα πράγματα όχι από μέσα αλλά εξ αποστάσεων είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική». Επανέλαβε μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση ανήκει στους δανειστές.

Ωστόσο όπως σημειώνει η εφημερίδα οι επισημάνσεις Βαρουφάκη δεν βρήκαν ευήκοα ώτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως σημειώνει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αρνήθηκε να αναλάβει τον ρόλο του συντονισμού της διαπραγμάτευσης λόγω των συγκρούσεων του με τον Γιάννη Βαρουφάκη, που είχαν προηγηθεί και κορυφωθεί με την αποχώρηση της ομάδας του από το Brussels Group.

Άλλωστε ο Γ. Δραγασάκης εξακολουθεί να παραμένει επικεφαλής του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, δηλαδή οι Νίκος Παππάς και Γιώργος Σταθάκης πρότειναν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος δεν είχε αντίρρηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γιάννης Βαρουφάκης αντέδρασε επίσης όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ανακοίνωσε χωρίς περιστροφές ότι ο συνεργάτης του Νίκος Θεοχαράκης αντικαθίσταται στο Brussels Group από τον Γιώργο Χουλιαράκη, Πρόεδρο του ΣΟΕ.

“Είναι πιο αποτελεσματικός” φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτοντας την αντιπρόταση Βαρουφάκη να υπάρξει μία ενδιάμεση λύση και τα δύο στελέχη να συμμετέχουν ισότιμα στη διαπραγμάτευση. Στον γγ Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών Νίκο Θεοχαράκη δόθηκε “κλωτσιά” προς τα πάνω με την ανάθεση της συγκρότησης ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...