Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κύριε Τσίπρα είστε στ’ αλήθεια αριστερός;

Γράφει η Ηρώ Ράντου

Καθώς παρακολουθούσα την επικαιρότητα, ήρθε στον νου μου μια παλιότερη προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο μότο: «O ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ: H νοικοκυρά, ο άνεργος, ο απολυμένος, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο συνταξιούχος, ο δημόσιος υπάλληλος (…)».
Σήμερα όμως η νοικοκυρά βάζει τις ελάχιστες αποταμιεύσεις της κάτω από το στρώμα του κρεβατιού της και αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα στο σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

Ο άνεργος βλέπει τις αγγελίες εργασίας να λιγοστεύουν καθώς οι εταιρίες βρίσκονται εν αναμονή των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.
Ο απολυμένος δημόσιος υπάλληλος παραμένει απολυμένος παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες για άμεση επαναπρόσληψή του.
Ο απολυμένος ιδιωτικός υπάλληλος παραμένει και αυτός απολυμένος με τη διαφορά ότι η εταιρία στην οποία δούλευε συνεχίζει να του χρωστάει 5 μηνιάτικα.

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας βρίσκεται προ των πυλών για το οριστικό λουκέτο καθώς αφενός το κράτος δεν πληρώνει ότι του χρωστάει και αφετέρου οι προμηθευτές στο εξωτερικό του ζητούν να προπληρώσει τοις μετρητοίς τις παραγγελίες πρώτων υλών και εμπορευμάτων λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας και τα σενάρια περί «Graccident».

Ο συνταξιούχος βρίσκεται σε ένα συνεχές άγχος για το αν μετά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος θα ακολουθήσουν τα αποθεματικά του ασφαλιστικού του ταμείου.
Αντί λοιπόν να έρθει σε έναν «έντιμο» συμβιβασμό με τους εταίρους ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και η εμπιστοσύνη προς τη χώρα, η κυβέρνηση, με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην διαπραγμάτευση, επέλεξε μια ανέντιμη ρότα που υποσκάπτει πια όχι μόνο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά κυρίως τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτό έρχονται να προστεθούν οι αναφορές, τις τελευταίες ημέρες, στελεχών της κυβέρνησης περί δημοψηφίσματος και εκλογών σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί τελικά συμφωνία με τους εταίρους.
Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, η δημοκρατία που επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι πηγάζει από τον λαό.
Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα που πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Αυτό το τελευταίο σημείο, η κυβέρνηση δείχνει να το αγνοεί για την ώρα.
Πόσο αριστερό είναι στα αλήθεια να καταδικάζεις στην ανασφάλεια τον λαό που σε πίστεψε και σε ψήφισε;
Κύριε Πρωθυπουργέ δυστυχώς η κυβέρνησή σας δεν μπορεί, προς το παρόν τουλάχιστον, να χαρακτηριστεί ως αριστερή. Λαοφιλής; Μάλλον ναι. Αριστερή όμως, με την έννοια της πραγματικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού της, σίγουρα όχι ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ