Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι τρεις λίστες ξεχασμένων οφειλών που έβγαλε από τα συρτάρια της η εφορία – Ποιοι θα πληρώσουν και πόσα –Ποιοι ακολουθούν

Το πρώτο «χτύπημα» αφορούσε στους ιδιοκτήτες ακινήτων, περίπου ένα εκατομμύριο άτομα τα οποία δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» της ΔΕΗ στην ώρα του με αποτέλεσμα να τους έρθει όλο μαζεμένο ήδη από το τέλος Μαρτίου (σ.σ η προθεσμία για την καταβολή του λήγει στο τέλος Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ή να πληρώσουν ή να εντάξουν την οφειλή στη ρύθμιση των 100 δόσεων).

Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ. (Μπορείτε να δείτε –αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί- αν καταλόγισαν και σε εσάς χαράτσι κάνοντας κλικ εδώ).

Μπορείτε επίσης να δείτε τη διαδικασία που προβλέπεται για τη διόρθωση λάθους εις βάρος σας κάνοντας κλικ εδώ)

Το δεύτερο χτύπημα (το αποκάλυψε την Παρασκευή το fpress.gr αφορούσε στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που άφησαν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2015 ή προηγούμενων ετών (σ.σ οι οδηγοί έχουν ήδη αρχίσει να το αντιλαμβάνονται ενώ δεν λείπουν και τα παράπονα καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το ίδιο ποσό έχει βεβαιωθεί και από την εφορία και από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Ηλεκτρονικά).

Τώρα, έρχεται η 3η λίστα από την οποία το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να αντλήσει έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή τη φορά, είναι η ώρα των επιχειρήσεων να πληρώσουν. Το ποσό που θα βεβαιωθεί, αφορά στο τέλος επιτηδεύματος του 2013. Ο συγκεκριμένος φόρος, είχε βεβαιωθεί κανονικά στα φυσικά πρόσωπα (κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες) δεν είχε όμως βεβαιωθεί στα νομικά πρόσωπα. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με ένα ποσό της τάξεως των 1000 ευρώ (ή και περισσότερα αν υπάρχουν υποκαταστήματα).

Το ευχάριστο για τις επιχειρήσεις που θα δουν μια οφειλή του 2013 να ξεφυτρώνει μπροστά τους, είναι ότι και αυτό το ποσό θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Με τα τέλη κυκλοφορίας, τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις, το υπουργείο Οικονομικών έχει φτάσει να στέλνει «φιρμάνια» σε τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια άτομα τα οποία μέχρι το τέλος αυτού του μήνα (για τους ιδιοκτήτες ακινήτων) ή του επόμενου (για ΙΧηδες και νομικά πρόσωπα) θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν ή αν θα ρυθμίσουν. Αν κάνουν τη δεύτερη επιλογή για να βάλουν το ποσό σε δόσεις, θα πρέπει να τακτοποιήσουν ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα χρέη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...