Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχεται φόρος 15-20% για τις καταθέσεις στο εξωτερικό! Στα σκαριά η συνεργασία ελληνικών με ελβετικές αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η “Ημερησία”, ο φόρος για τα κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό θα κυμαίνεται από 15-20%, ενώ θα είναι μικρότερος γι’ αυτούς που θα επιλέξουν να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα προβλέπεται και η εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων που διατηρούν οι Έλληνες σε τράπεζες της Ελβετίας, με αντίτιμο την πληρωμή σχετικού φόρου.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων Jacques de Watteville, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε – Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ