Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ -ΑΕΚ 29-27. Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ

Επειτα από τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε ο τελικός Κυπέλλου χάντμπολ Ανδρών μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Παλατάκι λόγω σοβαρών επεισοδίων που οδήγησαν στην εκκένωση του PAOK Sports Arena. Ο Δικέφαλος επικράτησε, τελικά, με 27-29 και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του

Μετά από έναν επεισοδιακό τελικό στο Παλατάκι που διακόπηκε για δύο ώρες και είκοσι λεπτά ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 27-29 και “σήκωσε” το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, έπειτα την κατάκτηση του τροπαίου στην Κέρκυρα το 2012. Το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά, αλλά στο 17′, μόλις οι οπαδοί της “Ενωσης” μπήκαν στο γήπεδο, άρχισαν σοβαρά επεισόδια που οδήγησαν στην διακοπή του ντέρμπι για δύο ώρες και είκοσι λεπτά και την εκκένωση του PAOK Sports Aena.

Δυνατό ξεκίνημα από τον ΠΑΟΚ

Με την ώθηση του κόσμου ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε 0-2 με γκολ του Αλβανού και του Κεσίδη, κρατώντας, παράλληλα, την ΑΕΚ στο μηδέν στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Μπακαούκας μείωσε, αλλά ο Αλβανός σκόραρε και κράτησε για τους “ασπρόμαυρους” το προβάδισμα των δύο τερμάτων.

Με γκολ του Κοκκώνη σημειώθηκε το 2-4, την στιγμή που την Ενωση την κρατούσε όρθια ο Μπακαούκας, ο οποίος στο πρώτο δεκάλεπτο είχε σημειώσει και τα τρία τέρματα της ομάδας του. Στο 11′ με γκολ του Νικολαϊδη η ΑΕΚ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (4-5) και στο 12′ ισοφάρισε με σκόρερ τον Τσαούση.

Με εύστοχο πέναλτι του Τσακίρη ο ΠΑΟΚ ξαναπέρασε μπροστά στο 15′ και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Τσίλης σημείωσε το 5-7 υπέρ των “ασπρόμαυρων”. Ο Παλάσκας στο 16′ πέτυχε το 5-8, όμως, η ΑΕΚ αντέδρασε και μείωσε σε 7-8 και σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι διακόπηκε.

Διακοπή στο 17′

Μόλις οι οπαδοί της Ενωσης μπήκαν απότομα στο γήπεδο ξεκίνησαν τα επεισόδια και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή όλα κυλούσαν ομαλά. Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον κόσμο, αλλά μάταια, με αποτέλεσμα μετά από λίγα λεπτά να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, αφού είχαν αρχίσει να εκσφενδονίζονται φωτοβολίδες με στυλό και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ακολούθησε ρίψη κροτίδας από τους ΑΕΚτσήδες και “μάχες” σώμα με σώμα των οπαδών της “Ενωσης” με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μετά από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι πρέπει να γίνει εκκένωση του γηπέδου, ενώ είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις κατά την διάρκεια των οποίων τέθηκε επί τάπητος και το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του τελικού. Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία ζήτησε να εκκενωθεί μόνο το πέταλο των οπαδών της ΑΕΚ, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Αστυνομία και λίγο αργότερα έπειτα από εντολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, και του Εισαγγελέα γνωστοποιήθηκε ότι το ντέρμπι θα διακοπεί οριστικά.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ αποχώρησαν από το γήπεδο και στην πορεία η απόφαση οριστικής διακοπής άλλαξε. Οι άνθρωποι της “Ενωσης”, όμως, δεν δέχονταν να βγουν στο γήπεδο εάν δεν έφευγαν και οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Μετά από αρκετή ώρα συζητήσεων με τις Αρχές, ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, Θοδωρής Πετρίδης, ζήτησε δια μικροφώνου από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν από το PAOK Sports Arena όπως και έγινε.

Επανέναρξη μετά από δύο ώρες και είκοσι λεπτά!

Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά μετά από δύο ώρες και 20 λεπτά από το 17′ όπου είχε σταματήσει και οι πρώτοι που σκόραραν μετά την διακοπή ήταν οι Τσαούσης, ο οποίος ισοφάρισε προσωρινά (8-8) για την ΑΕΚ, αλλά οι Παλάσκας και Τσίλης σημείωσαν γρήγορα το 8-10 και έβαλαν εκ νέου τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.

Ο Αλβανός έδωσε σημαντικό προβάδισμα τριών τερμάτων (8-11) στους “ασπρόμαυρους” στο 25′ και αμέσως μετά ο έμπειρος άσος έγραψε το 8-12. Η ΑΕΚ αντέδρασε και με δύο γκολ του Νικολαϊδη μείωσε στο 10-12 και δεν άφησε την ψαλίδα να ανοίξει άλλο. Το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ προηγούμενο με 11-14 μετά από γκολ του Τσίλη (10-13), του Γεωργιάδη (11-13) και του Αλβανού (11-14).

Ξανά ντέρμπι

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δύο γκολ από Δημοσθένους και Τσαούση, έφεραν ξανά την ΑΕΚ στο ένα γκολ από τον ΠΑΟΚ. Εκεί ο Κοκκώνης έδωσε λύση, αφού σημείωσε για τον Δικέφαλο του Βορρά το 13-15 και πολύ γρήγορα ο Παλάσκας το 13-16. Ο Παπαδόπουλος έδωσε ανάσα στην “Ενωση” πετυχαίνοντας το 14-16, όμως, ο Τσακίρης είχε έτοιμη την απάντηση και με πέναλτι σημείωσε το 14-17 στο 35′. Νικολαϊδης από πλευράς ΑΕΚ και ο Κοκκώνης διαμόρφωσαν το 15-18 στο 37′ και ο Πετρίδης έστειλε στο 40′ την διαφορά στο +4 (15-19) για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Το +5 “τελείωσε” τον τελικό

Ο Τσίλης στο 41′ πέτυχε το 15-20 υπέρ του ΠΑΟΚ και κάπου εκεί έδειχνε η πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά των “ασπρόμαυρων”, οι οποίοι είχαν περισσότερα ψυχικά αποθέματα από τους αντιπάλους τους. Ο Μπακαούκας μείωσε σε 16-20 και ο Νικολαϊδης σε 17-20, ενώ ο “ζεστός” Μπακαούκας έφερε την ΑΕΚ στο -2 (18-20).

Ο Αλβανός ξεμπλόκαρε τον ΠΑΟΚ γράφοντας το 18-21, ο Δημοσθένους σημείωσε το 19-21, όμως, εκεί Τσίλης και Τσακίρης έφεραν ξανά την διαφορά στο +4 (19-23). Ο Τσακίρης είχε πάρει φόρα και πέτυχε το 19-24 στο 49′, ο Δημοσθένους “απάντησε” για το 20-24 και το 21-24, αλλά ο Αλβανός”μίλησε” εκ νέου για το 21-25. Ο Γεωργιάδης σημείωσε το 22-25 επτά λεπτά πριν το φινάλε, ο Αλβανός το 22-26 και ο Τσακίρης το 22-27, στο πιο κρίσιμο σημείο του τελικού.

Ο Μπακαούκας μείωσε με πέναλτι σε 23-27, αλλά ο Κοκκώνης κράτησε για τον ΠΑΟΚ την διαφορά ασφαλείας (23-28). Ο αρχηγός της ΑΕΚ πάλευε μόνος του και δύο λεπτά πριν την λήξη έγραψε ξανά με πέναλτι το 24-28,ο Γεωργιάδης το 25-28, ο “καυτός” Μπακαούκας το 26-28, όμως, οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά παρέμειναν ψύχραιμοι και κατέκτησαν το δεύτερο Κύπελλο και τον τέταρτο συνολικά τίτλο στην ιστορία του τμήματος, με το τελικό 27-29.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ