Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Kλειστά 150 κρεβάτια στις ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το σύστημα υγείας σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που χρειάζονται ΜΕΘ.

Συνολικά, το σύστημα υγείας διαθέτει 650 κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά είναι διαθέσιμα τα 500 -τα 150 κρεβάτια είναι κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Τις ελλείψεις αυτές επιχειρεί να καλύψει με στοχευμένες προκηρύξεις θέσεων επικουρικών γιατρών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια, όπως λέει στους συνομιλητές του, «να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας».

«Η δική μας, θλιβερή ομολογουμένως, λίστα με τους ασθενείς που χρειάζεται να νοσηλευτούν σήμερα σε Εντατική αριθμεί πάνω από 50 πρόσωπα», λέει στο protothema.gr ο διοικητής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Ωστόσο, από το μέτωπο των Εντατικών η εικόνα είναι ακόμη πιο θλιβερή: σύμφωνα με τα στοιχεία που αποστέλλουν τα νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ το τελευταίο 24ωρο «ελευθερώθηκαν» μόλις 10 κρεβάτια, αριθμός που προφανώς θα κάλυπτε μόλις το 10% των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ.

Η έξαρση της γρίπης έχει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα τις ΜΕΘ. Σε ημερήσια βάση όλο τον προηγούμενο μήνα καθώς και το τρέχον διάστημα τουλάχιστον 26 με 30 ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές λόγω της γρίπης. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έχουν νοσηλευτεί 161 ασθενείς με γρίπη σε ΜΕΘ.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη χήρα του...