Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ:Θα δώσει το «δαχτυλίδι» ο Βενιζέλος;

Στο προσκήνιο τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αφήσει να εννοηθεί πως θα είναιυποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Χειμωνάς και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στο παρασκήνιο υπάρχουν και άλλα στελέχη που μπορεί να «παίξουν» όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Δεν αποκλείεται και κάποιοι «παπανδρεϊκοί» που έχουν παραμείνει ενεργοί στο ΠΑΣΟΚ να προσπαθήσουν να εμφανίσουν μια δική τους υποψηφιότητα, η οποία βεβαίως θα στηριχθεί πανελλαδικά και από το δίκτυο του Γιώργου Παπανδρέου.

Όλα αυτά βεβαίως τα παρακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από απόσταση. Ο κ. Βενιζέλος αυτό που θέλει να εξασφαλίσει είναι πως με την εκλογή του όποιου προέδρου δεν θα επιστρέψουν στο κόμμα εκείνοι που πήγαν απέναντι του. Οπότε είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στέκεται απέναντι στην υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά με την οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων έχει αντιπαρατεθεί σκληρά.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα είχε πει σε συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου απευθυνόμενος προς την κυρία Γεννηματά πως «Θα κάνω τα πάντα για μια σοβαρή επανεκκίνηση του κόμματος και δε θα αφήσω κάποιους όπως εσύ να φέρετε πίσω τον Παπανδρέου, τους Λαλιώτηδες και τους Λιβάνηδες».

Τη Φώφη Γεννηματά δεν την στηρίζει, ωστόσο δε θα μάθουμε και ποιον θα στηρίξει καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μείνει δημοσίως έξω από αυτή την αντιπαράθεση, αν και ο μηχανισμός του θα χρησιμοποιηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου όταν ο κύριος Βενιζέλος δώσει το πράσινο φως.

Και προφανώς αυτή η εσωκομματική διαδικασία είναι και η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ για να ανακάμψει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ