Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ετοιμάζεται νέο δάνειο 30 με 50 δισ. για την Ελλάδα!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος, αποκάλυψε σήμερα ότι διεξάγονται ήδη συζητήσεις για ένα νέο δάνειο 30 με 50 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα!

Ο Ισπανός υπουργός, που προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα για διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ο μόνος εφικτός δρόμος για την Ελλάδα, καθώς “δεν υπάρχει εναλλακτική”.

Πάντως, ο Ντε Γκίντος διευκρίνισε ότι το νέο πακέτο θα έχει πιο ευέλικτους όρους από το παλιό, κλασικό, “μνημονιακό”.

Αναφερόμενος στα περί οργανωμένου σχεδίου κατά της ελληνικής κυβέρνησης, με την Ισπανία μεταξύ των πρωταγωνιστών, που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ισπανός υπουργός σχολίασε ότι “δεν κατάλαβα καλά” τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ διαβεβαίωσε πως η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν ήταν οι πιο σκληρές χώρες στο Eurogroup σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως η προσέγιση της Ισπανίας γύρω από το ελληνικό ζήτημα ήταν πάντα “η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η ευελιξία για την Ελλάδα” και διεμήνυσε πως στην Ευρωζώνη “δεν υπάρχουν εχθροί, όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα”.

Όμως υπόνοιες για ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα άφησε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας σήμερα πως στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου είναι πιθανό να συζητηθεί το ενδεχόμενο παροχής ενός νέου δανείου στη χώρα μας.

 news.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 121 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 121 Ο Ρέπανος απαιτεί απαντήσεις που ο Παύλος δεν θέλει να δώσει. Η Νεφέλη καταλήγει όμηρος...