Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Όλη η αλήθεια για την «κακόβουλη» δήθεν λίστα των «174» που διακινούν ψεκασμένοι στο διαδίκτυο. Οργισμένη αντίδραση πολιτικών

Νέο πεδίο δράσης βρήκαν οι γνωστοί ψεκασμένοι του διαδικτύου και περιθωριακά site και blog τις τελευταίες μέρες με τη διακίνηση μιας δήθεν λίστας 174 βουλευτών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Το κακόβουλο αυτό δημοσίευμα μετά από μια έρευνα μας φαίνεται να ξεκινάει από την ανοησία του site zougla.gr που έχει φτιάξει blog αναγνωστών κι ο καθένας χωρίς έλεγχο αναρτά ότι θέλει. Μια τέτοια κακόβουλη ανάρτηση (δείτε εδώ) του 2012 ξετρύπωσαν τώρα κάποιοι ψεκασμένοι , λόγω του θέματος που έσκασε με τη λίστα των 39 πολιτικών που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω (δείτε εδώ)
Στη συνέχεια (το 2012) κυκλοφόρησε mail υποτιθέμενου “αγανακτισμένου” πολίτη με “όνομα” και στοιχεία 
Στέλιος Σφακιανάκης, Αξ/κός ε.α. – Χημ.Μηχ. , 6977250222 , ssfaki@yahoo.gr, το οποίο διακινούσε την ψευδή λίστα σε blog και site με την παράκληση να δημοσιευτεί αλλά και καλούσε τον κόσμο σε εξώδικα και μηνύσεις εναντίον των “174”.
Μερικά blogs είτε λόγω αφέλειας και ανευθυνότητας , είτε για να μαζέψουν μερικά κλικ έκαναν δημοσιεύσεις τέτοιου τύπου.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ:

Σας στέλνουμε την παρακάτω  λίστα της ΤτΕ  174  βουλευτών μας ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ,  η οποία είναι σημαντικότερη της Λαγκάρτ. Θα πρέπει ειδικότερα  γι΄αυτήν να στείλουμε εξώδικα ή και μηνύσεις, ζητώντας λεπτομέρειες, τόσο από την ΤτΕ όσο και από τη Βουλή, για το εάν δηλαδή οι πολιτικοί μας νομίμως ή όχι ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ και πότε,  εάν τα επαναπάτρισαν  και πότε, αλλά και εάν τα επιτόκια στην Ελλάδα ήταν μικρότερα σε σχέση με τα έξω  ή όχι και κατά πόσο.

Οι επιθυμούντες να συνυπογράψουν  εξώδικα  και μηνύσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Αγωνιστικά

Στέλιος  Σφακιανάκης, Αξ/κός ε.α. – Χημ.Μηχ. , 6977250222 , ssfaki@yahoo.gr

Διαβάζοντας και μόνο κάποιος τη λίστα και τα στοιχεία που παραθέτει (ποσά και τράπεζες) 
καταλαβαίνει αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι αναφορές σε ελληνικές τράπεζες.
Αν υπήρχε μια τέτοια λίστα θα έπρεπε να μας λέει σε ποιες τράπεζες του εξωτερικού και πόσα χρήματα έβγαλε ο καθένας.
Από που όμως έχει προκύψει αυτή η λίστα;
Κάποιος επιτήδειος πήρε το πόθεν έσχες του 2011 για το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα του 2009) , και αφού έβγαλε κάποια ονόματα (για να γίνει πιο πιστευτό ίσως το κακόβουλο κατασκεύασμα) δημοσιοποίησε τη λίστα , αλλά αντί να αναφέρει ότι είναι οι καταθέσεις τους σε όποια τράπεζα ο καθένας , το μετέτρεψε σε λίστα βουλευτών που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω.
Το θέμα πήρε διαστάσεις τις τελευταίες μέρες με σωρεία δημοσιευμάτων κυρίως από περιθωριακά blog και site αλλά και από κάπως πιο γνωστά.
Δείτε ενδεικτικά τέτοια δημοσιεύματα ΕΔΩ , ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ ,σε γνωστά site μεγάλης επισκεψιμότητας ,  ενώ αν κάνετε μια αναζήτηση στη google θα βρείτε δεκάδες ακόμη.
Τα δημοσιεύματα αυτά είναι η χαρά κάθε ψεκασμένου στα social media και τα post και οι κοινοποιήσεις πέφτουν βροχή.
Στη λίστα-κατασκεύασμα αντέδρασαν ήδη κάποιοι πολιτικοί που είδαν έκπληκτοι το όνομά τους στη λίστα, όπως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Σάββας Αναστασιάδης , που έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της βουλής και ζητά να βοηθήσει το προεδρείο της βουλής μέσω των υπηρεσιών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να βρεθεί ο άμεσα υπεύθυνος κατασκευαστής και διακινητής της λίστας.

Καθιστά γνωστό, τέλος, πως ο ίδιος θα κινηθεί δικαστικά κατά παντός υπευθύνου «και πρωτίστως εναντίον του αναφερόμενου ως διακινητή της λίστας που υπογράφει με στοιχεία», τα οποία και παραθέτει στην επιστολή του προς την κ. Κωνσταντοπούλου.( Αναλυτικά η επιστολή Αναστασιάδη στο τέλος)
Τη λίστα αυτή ανάρτησε στο twitter και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος για να λάβει οργισμένη απάντηση από τον πρώην βουλευτή Χρήστο Ζώη , ότι δεν έχει βγάλει ποτέ χρήματα στο εξωτερικό και ότι αν διακινεί τέτοιες ψεύτικες λίστες θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της δικαιοσύνης.
Ο κ.Καμμένος ζήτησε συγγνώμη και είπε πως έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και κατέβασε την ανάρτησή του.
Την εμπλοκή της διέψευσε και η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε βγάλει ποτέ χρήματα στο εξωτερικό και ο μόνος λογαριασμός που έχει στο εξωτερικό αφορά τη μισθοδοσία της ως ευρωβουλευτή.
Αναλυτικά η επιστολή του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ προς την πρόεδρο της Βουλής:

«Αξιότιμη κύρια Πρόεδρε,

Tις τελευταίες ημέρες δημοσιοποιήθηκε μέσω διαδικτύου λίστα που εμφανίζει ποσά καταθέσεων Βουλευτών, τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μου, ψευδώς, ως χρήματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό.

Η ίδια λίστα κυκλοφόρησε και πριν τρία περίπου χρόνια και σε έλεγχο που έγινε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος , διαπιστώθηκε ότι ύπαρξη τέτοιας λίστας δεν υφίσταται.

Άλλωστε δίπλα από κάθε όνομα στη λίστα, αναγράφεται η Τράπεζα στην οποία είναι κατατεθειμένα τα αντίστοιχα ποσά και όπως διαπιστώνεται οι περισσότερες από αυτές είναι Ελληνικές Τράπεζες.

Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή έχει σαν στόχο την κατασυκοφάντηση και το διασυρμό πολιτικών προσώπων πετώντας λάσπη, αφού τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μου δεν είχα ποτέ ούτε έχω καταθέσεις σε Τράπεζες του Εξωτερικού.

Tο ποσό που αναφέρεται στην λίστα αφορά το έτος 2009 και η κατάθεσή του ήταν σε Τράπεζα της Ελλάδος (ASPIS BANK) η οποία αγοράσθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και δεν υπάρχει σήμερα και τα ποσό αυτό φυσικά δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του έτους 2010 και αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της Βουλής.

Η λίστα που αναπαράγεται σήμερα από διάφορες Ιστοσελίδες , αποτελεί ψευδές και κακόβουλο κατασκεύασμα στοχοποιώντας έτσι την κοινωνική και πολιτική μου απαξίωση.

Τονίζω δε ότι το ποσό αυτό δεν υπάρχει σήμερα κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, αφού δαπανήθηκε στις οικογενειακές και πολιτικές μου υποχρεώσεις.

Κύρια Πρόεδρε,
είναι προφανές ότι σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και θεσμικής έκπτωσης, η λάσπη βρίσκει ευήκοα ώτα σε ένα θυμωμένο ακροατήριο πρόθυμο να ρίξει το ανάθεμα κατά δικαίων και αδίκων

Γι’ αυτό,
Tο προεδρείο της Βουλής αφού αναζητήσει άμεσα μέσω των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εγκλήματος τους πρωτεργάτες των ψευδών και συκοφαντικών αυτών στοιχείων, να απαντήσει και βεβαίως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Πρέπει επίσης να ελεγχθούν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος όσοι έχουν εξάγει χρήματα στο εξωτερικό.

Να ελεγχθούν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες που κυκλοφορούν ( Λαγκάρντ κλπ) και να επιβληθούν τα νόμιμα έτσι ώστε στη συνείδηση του απλού πολίτη να μην θεωρούνται όλοι ίδιοι, και σε κάθε περίπτωση να μη διαφεύγουν οι ένοχοι και να κατασυκοφαντούνται αθώοι.

Προσωπικά θα κινηθώ δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και πρωτίστως εναντίον του αναφερόμενου ως διακινητή της λίστας που υπογράφει με τα στοιχεία :
Στέλιος Σφακιανάκης , Αξιωματικός Ε.Α- Χημικός- Μηχανικός με αριθμ. Τηλ.6977250222 και mail: ssfaki@yahoo.gr

Δευτέρα 9η Μαρτίου 2015

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Β. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 112 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 112 Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Αντώνης κι...