Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα μυστική συνάντηση 12 “γαλάζιων”βουλευτών

Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει μπει σε μια περιόδο φαινομενικής εσωτερικής νηνεμίας μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων και την προσπάθεια συγκρότησης μια αξιόπιστης αντιπολιτευτικής στρατηγικής, παρόλα αυτά σαν “βόμβα” έσκασε η συνάντηση 12 “γαλάζιων” βουλευτών στην Αθηναϊκή Λέσχη το βράδυ της Πέμπτης όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Επένδυση”.

Ντόρα Μπακογιάννη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Βλάχος, Νίκος Δένδιας, Μάριος Σιαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Τσαβάρας, Άννα Καραμανλή, Θόδωρος Καράογλου, Γιώργος Κασαπίδης και Κωστής Χατζηδάκης ήταν οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση. Αν και οι ίδιοι αποφεύγουν να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη συνάντηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit, πρόκειται πριν το Πάσχα να υπάρξει και μια νεα συνάντηση.

Και στο βάθος… έκτακτο συνέδριο

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα συγκεκριμένα “γαλάζια” στελέχη βρίσκονται εδώ και καιρό σε ανοιχτή γραμμή,έχοντας κρατήσει κοινή στάση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σε πολλά θέματα όπως του εκτάκτου συνεδρίου, αλλά και της αλλαγής ηγεσίας, τις τελευταίες μέρες η ένταση στις επαφές και στις κινήσεις των στελεχών αυτών προκλήθηκε, λόγω της αδυναμίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, να ακουστεί η φωνή της ΝΔ στην κοινωνία.

Μάλιστα πρώην υπουργός που συμμετείχε στη συνάντηση σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει έτσι. Δεν μπορεί να μην υπάρχει πολιτικός αντίλογος από την αξιωματική αντιπολίτευση που λειτουργεί φοβικά, πρόσθετε το ίδιο στέλεχος και αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα να κυριαρχεί μόνο η πλευρά Τσίπρα.

Από την άλλη από τους περισσότερους ακούγεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι “είτε πετύχει το ελάχιστο της συμφωνίας η κυβέρνηση, είτε όχι, η ΝΔ έχει πρόβλημα σε κάθε περίπτωση, αφού μια στοιχειωδώς διαχειρίσιμη συμφωνία θα αχρηστεύσει το ρόλο της, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας, οι πολίτες δεν τη θεωρούν ως την εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις”.

Συλλογή υπογραφών για αλλαγή ηγεσίας

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη συνάντηση δεν υπήρχε κάποια κατάληξη για τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθηθούν, ωστόσο, κυριαρχεί έντονα η σκέψη η πρωτοβουλία αυτή να μεταφραστεί σε μια πολιτική πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει τις θέσεις των στελεχών αυτών για το μέλλον της παράταξης, ή στη συλλογή των 27 υπογραφών που απαιτούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για την αμφισβήτηση της σημερινής ηγεσίας, αν και εκτιμούν ότι αν προχωρήσει μια τέτοια κίνηση οι υπογραφές θα είναι περισσότερες.

Από την άλλη στο …μικροσκόπιο της ηγετικής ομάδας της ΝΔ έχουν μπει οι συγκεκριμένοι βουλευτές οι οποίοι παρεπιπτόντως δεν είχαν αποδεκτεί να λάβουν καμία κομματική θέση στην ανασυγκρότηση του κόμματος που επιχειρήθηκε μετά τις εκλογές.

Και ο Σαμαράς κάνει το “παιχνίδι” του

Έτσι ο Πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζει δικές του πρωτοβουλίες για να ακυρώσει τις κινήσεις αμφισβήτησής του. Άλλωστε δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ήδη προσπάθησε να διεμβολίσει τις κινήσεις αμφισβήτησης με την τοποθέτηση 40 εκ των 76 βουλευτών που αποτελούν την “γαλάζια” κοινοβουλευτική ομάδα σε κομματικές θέσεις.

Τέλος, πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή της Συγγρού είναι να αποτυπωθεί επικοινωνιακά στο μυαλό των πολιτών, ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του δικαιώθηκαν, καθώς θα έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο αν δεν γίνονταν εκλογές, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που την οδηγεί στη χρεοκοπία.

Θοδωρης Δαφέρμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...