Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φωτιές και συνθήματα από αλλοδαπούς στο κέντρο κράτησης μεταναστών Αμυγδαλέζας (pics)

Αλλοδαποί επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την αναστάτωση για να δραπετεύσουν αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Νέα ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αναπληρωτών υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση και Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι το συγκεκριμένο κέντρο κράτησης θα κλείσει και ότι ορισμένες κατηγορίες μεταναστών θα απελευθερωθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση ξεκίνησε όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε ένα από τα κοντέινερ στα οποία κρατούνται οι μετανάστες, πιθανότατα από έκρηξη θερμοσίφωνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους κρατούμενους μετανάστες έκαψαν τα ρούχα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας φωνάζοντας «ελεύθεροι-ελεύθεροι».

Νέα ένταση υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και λίγο μετά τις 19:30 όταν εκδηλώθηκε νέα εστία φωτιάς σε άλλο σημείο του κέντρου κράτησης.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μεγάλη ομάδα αλλοδαπών προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αναστάτωση για να δραπετεύσει ομαδικά, αλλά εμποδίστηκε από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Μετά την καταμέτρηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν κατάφερε να διαφύγει.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Αίαντας, το ειδικά μετασκευασμένο όχημα της ΕΛΑΣ, προκειμένου να φωτίζει και την αθέατη πλευρά του κέντρου κράτησης.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Νικόλας χαιρετά με νόημα τον Παύλο ως Στρατή Δανέζη!

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Ο Βρεττός, ζητάει από τους γιους του κάτι που κανείς δεν το φανταζόταν, ενώ...