Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ημέρες και ώρες, «καθαρής» Δημοκρατικής Παράταξης

Ώρες μεγάλης κυβίστησης για τον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγήθηκε γονυπετής, παρακαλώντας για παράταση του Μνημονίου. Ώρες πολιτικής εξαπάτησης θα πει ο απλός πολίτης που περίμενε πως την επομένη των εκλογών όλα θα καταργηθούν με ένα εφαρμοστικό νόμο. Αντίθετα όλα υπάρχουν και εφαρμόζονται από πολλή χειρότερη θέση για την Ελλάδα καθώς είναι αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό.

Ώρες μεγάλης εσωστρέφειας για τη ΝΔ όχι μόνο λόγω της μεγάλης ήττας αλλά και γιατί αποκαλύπτεται το σκοτεινό πρόσωπο της ηγεσίας της, που ακόμη και την ώρα που η επίσημη Ελλάδα «διαπραγματεύεται», επενδύει σε φόβο και σε επαίσχυντες δηλώσεις δια στόματος φιλικών προς τη ΝΔ, ευρωπαϊκών πολιτικών φορέων.

Ημέρες και ώρες δόξας για την «καθαρή» πλέον Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει απαλλαγεί από τοξικότητες. Πρώτη τοξικότητα η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεύτερη τοξικότητα ο ανεκδιήγητος και λάτρης των μονομερών ενεργειών Γιώργος Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι «καθαρό» και για ένα επιπλέον λόγο. Διότι έσπασαν τα «σπυριά» του λαϊκισμού όπως ευστόχως είχε αναφέρει προ ημερών ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το δεξιό έσπασε το 2012 με την κυβίστηση της ΝΔ. Το αριστερό, έσπασε πριν από λίγες ημέρες με την παράταση του Μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλά για τις ώρες αλήθειας όπου οι μάσκες πέφτουν και τις ψευδαισθήσεις αντικαθιστά η σκληρή πραγματικότητα.

Το προσεχές διάστημα και δεδομένης της αριστερής και δεξιάς διολίσθησης σε πολιτικές πόλωσης, όμοιες με αυτές της προεκλογικής περιόδου, το ΠΑΣΟΚ καλείται να προσεγγίσει εκ νέου τον πολιτικό και κοινωνικό του χώρο. Απαλλαγμένο πια, από τα βάρη του παρελθόντος.

Και αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, καθώς η μάχη των άκρων που αποδείχτηκε πως λαΐκισαν για την κατάκτηση της εξουσίας, σήμερα έχει οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία της Ελλάδας.

Η αναμενόμενη απογοήτευση και οργή λόγω της κυβίστησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να μεταφραστεί σε ψήφους στη Χρυσή Αυγή.

Περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν.

Το κοινωνικό κέντρο πρέπει να συσπειρώσει τις δημοκρατικές του δυνάμεις …και είναι πολλές!

Αργυρώ Θεοτοκάτου
.tokentro.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη χήρα του...