Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγχαρητήρια, για την τρύπα στο νερό!

Πραγματικά, ακούγεται σαν ανέκδοτο!

Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα της βίας, της αλητείας και της κοπριάς, που έχει εγκατασταθεί στην ποδοσφαιρική ζωή μας και καταστρέφει ότι αγαπάμε, με έναν εν ισχύ νόμο του Γερουλάνου από το 2011. Ενός υπουργού του Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν από τους πλέον άσχετους, που πέρασαν απ΄ αυτό το πόστο!

Πραγματικά είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα με τους αλήτες, λύνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες και τη μετατροπή των συνδέσμων σε Λέσχες, που θα λειτουργούν με την έγκριση των ΠΑΕ και θα έχουν αυτές την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.

Για να γνωρίζουμε γιατί μιλάμε, ηλεκτρονικό εισιτήριο σημαίνει τουρνικέ. Και κάμερες, σημαίνουν… κάμερες πάνω από τα κεφάλια σας, το υλικό των οποίων, είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Συμπτωματικά, τουρνικέ και κάμερες, υπάρχουν και στο Καραϊσκάκη, και στη Λεωφόρο και στην Τούμπα. Στα γήπεδα, δηλαδή, που συνήθως έχουμε… εκτροπές.

Το πρόβλημα, λοιπόν, θα λυθεί αν βάλουμε τουρνικέ στη Βέροια, στη Λιβαδειά και στην Μυτιλήνη. Φοβερό δεν είναι να το πιστεύει κανείς;

Σε ότι αφορά τις… Λέσχες, πραγματικά μόνο ένας Γερουλάνος θα μπορούσε να πιστέψει ότι αυτοί που πηγαίνουν στα γήπεδα για να τα σπάνε, θα τρέξουν να εγγραφούν στις… Λέσχες, για να πάρουν δώρο ένα ποπκορν κι ένα μπισκότο με φυστικοβούτυρο.

Μόνο ένας Γερουλάνος θα μπορούσε να πιστεύει ότι αυτοί που ψοφάνε για παρεξήγηση στα γήπεδα, νιώθουν την ανάγκη να πηγαίνουν να παίρνουν εισιτήριο από την ΠΑΕ με μέλης της Λέσχης.

Επειδή ακριβώς μόνο ένας Γερουλάνος θα μπορούσε να πιστεύει αυτα, ο νόμος του είναι εδώ και 4 χρόνια ουσιαστικά ανενεργός.

Δεν υπάρχει άνθρωπος του ποδοσφαίρου, άνθρωπος που γνωρίζει που αντικείμενο, που πιστεύει ότι το πρόβλημα της αλητείας στα γήπεδα, λύνεται με τουρνικέ, κάμερες και Λέσχες.

Τώρα φαίνεται πως το πιστεύει και ο νέος υπουργός αθλητισμού, ο Σταύρος Κοντωνής.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι το πιστεύει. Απλά, μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, θα έπρεπε να κάνει κάτι.

Για να κάνεις κάτι, θα πρέπει να γνωρίζεις το αντικείμενο, να είσαι γνώστης των καταστάσεων, και φυσικά, να εχεις 100% τη βούληση να χτυπήσεις το κακό στη ρίζα του. Για να κάνεις ομελέτα, όμως, πρέπει να σπάσεις αυγά.

Στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της, η νέα κυβέρνηση πήρε άριστα στη θεωρία, αλλά στην πράξη, προσπαθεί απεγνωσμένα να περάσει τη βάση.

Στη θεωρία όλα καλά, στην πράξη, έρχονται τα προβλήματα.

Στην προσπάθειά του να δείξει πυγμή και διάθεση να χτυπήσει το κακό, ο νέος υπουργός αθλητισμού, και γενικότερα η νέα κυβέρνηση, άφησαν να πιστέψουμε πολλά, αλλά τελικά έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Το “έρχονται ακραία μέτρα” της Τρίτης, έγινε “αναβολή επ αόριστον” το απόγευμα της Τετάρτης και μετατράπηκε σε “αναβολή για μια βδομάδα και βλέπουμε” το βράδυ της Τετάρτης.

Πραγματικά είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι μέσα σε μια βδομάδα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να λυθεί το πρόβλημα κι έτσι την άλλη Τετάρτη, ο Κοντωνής θα πει “ΟΚ, παίζουμε την Κυριακή”.

Το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα δεν λύνεται με “να χαμε, να λέγαμε” μέτρα, ούτε με αναμόχλευση, παλιών αποτυχημένων συνταγών.

Το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα δεν λύνεται με την συνεργασία των φορέων και των εμπλεκομένων, γιατί είναι ξεκάθαρο, ότι όλοι αυτοί, είναι μέρος του ίδιου του προβλήματος.

Άλλωστε, αν όλοι αυτοί ήθελαν διαφορετικό πρωτάθλημα, θα το είχαμε. Είναι ξεκάθαρο, πως δεν το θέλουν. Τους αρέσει η μπόχα και όλα τα συναφή. Σε ένα πρωτάθλημα κανονικό, αυτοί μπορεί να ήταν ξένα σώματα.

Αν, λοιπόν, θέλεις να λύσεις το πρόβλημα, δεν συνεργάζεσαι με το πρόβλημα.

Το πρόβλημα της βίας λύνεται με απλή εφάρμογή των νόμων, που υπάρχουν!

Υπάρχουν νόμοι που προβλέπουν τις συνέπειες γι΄ αυτούς που δεν σέβονται όχι απλά τον διπλανό τους, αλλά και την ανθρώπινη ζωή την ίδια, υπάρχουν νόμοι γι΄ αυτούς που φτιάχνουν σπιτικές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, υπάρχουν νόμοι γι΄ αυτούς που απειλούν, εκβιάζουν, χρηματίζουν, γι΄ αυτούς που κλέβουν, γι΄ αυτούς που φοροδιαφεύγουν.

Εφαρμόστε τους νόμους κι ας μείνουμε με 5 ομάδες. Αν δεν διαλυθεί αυτό το σαθρό οικοδόμημα, δεν θα φτιάξουμε ποτέ το ποδόσφαιρο που όλοι εμείς, θα θέλαμε να έχουμε.

Αν υπάρχουν κανόνες και κυρώσεις, οι 5 ομάδες θα γίνουν, 8, οι 8 θα γίνουν 12, οι 12 θα γίνουν 16, οι 16 θα γίνουν 506.

Εφαρμόστε λοιπόν τους νόμους, αν έχετε καρδιά…

Αλλά που να τη βρείτε την καρδιά…

Κοροϊδέψτε, λοιπόν, κι εσείς την κοινωνία, όπως ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι, μέχρι το επόμενο θύμα. Εκεί, να το διακόψετε για δύο εβδομάδες, όχι για μία, όπως ο Ανδριανός.

Υ.Γ. Πλάκα – πλάκα, το θέμα της βίας στα γήπεδα, θα ήταν ένα απ΄ αυτά που πολύ ευχαρίστως θα άφηνα στα χέρια της γερμανικής κυβέρνησης. Οι δικές μας κυβερνήσεις, προτιμούν να αφήνουν όλα τα άλλα!

Γιώργος Κουβεντίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ