Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε η ΑΕΚ. Στη ρεβάνς του 1-1 στην Κέρκυρα, η Ένωση επικράτησε 2-0 των Φαιάκων στο ΟΑΚΑ και πήρε το εισιτήριο για τους “8” του θεσμού. Ο Δικέφαλος περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση της Παρασκευής.
Η ΑΕΚ από πολύ νωρίς φρόντισε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έδειξαν φοβερή διάθεση και μαχητικότητα, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και πίεσαν για το γκολ. Οι επιθετικές προσπάθειες ξετυλίχθηκαν κυρίως απ’το αριστερό άκρο με τον Μπαρμπόσα και τον Σοϊλέδη, αλλά και απ’τον άξονα με τον Μάνταλο . Η Ένωση είχε πολυφωνία στην επίθεση, αφού έφτιαξε ευκαιρίες με 7 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Δεν κατάφερε όμως να βρεθεί κοντά στον γκολ, λόγω των πολύ κακών επιλογών στην τελική πάσα και προσπάθεια. Αραβίδης, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου ήταν οι πρωταγωνιστές των φάσεων που δημιούργησε ο Δικέφαλος, δεν είχαν όμως καθαρό μυαλό και έκαναν μάγκα τον Κουτζαβασίλη. Η πιο χαρακτηριστική στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν το σουτ του Ανάκογλου στο 25′ που απέκρουσε με εκτίναξη ο τερματοφύλακας των Φαιάκων.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια όρεξη και κατάφερε αυτή τη φορά να βρει δίχτυα. Δεν τα κατάφερε από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια, αλλά από πέναλτι. Στο 50′ ο Γκομέζ ανέτρεψε εμφανώς τον Μπαρμπόσα, ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε, στέλνοντας τον Κουτζαβασίλη στην αντίθετη γωνία και έτσι έγινε το 1-0. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κάτι που έδωσε στους παίκτες της Κέρκυρας την ευκαιρία να πάρουν μέτρα. Οι φιλοξενούμενοι με τον Χαβίτο προσπάθησαν να απειλήσουν τον Ανέστη, αλλά δεν τα κατάφερναν. Στο 81′ μία λανθασμένη εκτίμηση του τερματοφύλακα της Ένωσης, έδωσε την ευκαιρία στον Μαρκόφσκι να πάρει την κεφαλιά προ κενης εστίας, αλλά ο Αραβίδης έδιωξε σωτήρια με τον ίδιο τρόπο πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα ο σωτήρας της ΑΕΚ πέτυχε το 2-0! Ύστερα από καταπληκτική μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Πόντιος βγήκε στην κοντρα, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ, είχε δοκάρι με τον Μπακάκη στις καθυστερήσεις αλλά δεν τα κατάφερε να μεγαλώσει τον θρίαμβό της. Έτσι παρέμεινε το 2-0 με τους “κιτρινόμαυρους” να περνούν στους “8” του Κυπέλλου.

AEK (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83′ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89′ Ντακόλ), Πλατέλλας (77′ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46′ Χαβίτο), Παρασκευΐδης (57′ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (56′ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες Καϊκούτ.

Λεπτό προς λεπτο η ροή του αγώνα ΕΔΩ

sportdog.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ