Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1

Στο 17′ ο Ηρακλής απείλησε με το άστοχο σουτ του Κυριακίδη, ενώ στο 41′ ο Σαραμαντάς δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα η οποία έφτασε στον Μπαντιμπαγκά. Αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια, όμως ο Χουάντερσον έπεσε στη γωνιά του κι έδιωξε τη μπάλα.
Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή αντέδρασε σωστά και στο 43′ σε σουτ του Μπαράλες, ο οποίος με την έναρξη του β’ ημιχρόνου έκανε ακόμα μια προσπάθεια, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 49′ ήταν η σειρά του Κοσίτσκι να μπλοκάρει τη μπάλα στο φάουλ του Περόνε.
Η φάση που έκρινε το ματς, ωστόσο, ήρθε στο 56′. Ο Κυριακίδης έβγαλε… μαγική κάθετη πάσα στον Ρομάνο, αυτός «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Κοσίτσκι και έκανε το 0-1 για τον «Γηραιό».
Ο Πάρα στο 63′ αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 67′ ο Ζιάμπαρης δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, η οποία χτύπησε στο κεφάλι του επερχόμενου Μάσα και κατέληξε άουτ! Στο 71′ ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ, ο Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά, όμως αστόχησε.
Οι γηπεδούχοι στο 84′ ζήτησαν πέναλτι, όταν έπειτα από κεφαλιά του Μπαράλες, ο Ιντζόγλου έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Από την τηλεοπτική κάλυψη φάνηκε ξεκάθαρα πως ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή είχε κολλημένο το χέρι στο σώμα όταν η μπάλα χτύπησε επάνω του.
Η τελευταία πολύ σημαντική στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 92′, όταν σε αντεπίθεση του Ηρακλή, ο Πουρτουλίδης γύρισε τη μπάλα για τον Περόνε, αυτός δεν πρόλαβε, ο Κιτόκο στην κίνηση παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως ο Κοσίτσκι μπλόκαρε τη μπάλα.
Ένα άστοχο σουτ του Ρόλε στο 94′ ήταν η τελευταία φάση του ματς. Το σφύριγμα της λήξης από τον Θάνο βρήκε τους παίκτες του Ηρακλή να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου
Οι συνθέσεις
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Κιτοκό, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιέ Μπι (59′ Πάρα), Μπαντιμπανγκά (46′ Τσοκάνης), Φερνάντες, Μουκάμ (65′ Ρόλε), Μπαράλες.
Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88′ Λουκίνας), Ζιάμπαρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Στάμου, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Ρομάνο (77′ Πουρτουλίδης), Τσιλιανίδης (46′ Τσιλιγκίρης), Περόνε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ