Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέσω του blog του ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι είναι υπ. Οικονομικών

Δείτε τι έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα – Ποια θα είναι η πρώτη του σκέψη όταν θα μπει στο υπουργείο

Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης, επιβεβαίωσε την είδηση ότι αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά έγραψε: «Μου είπαν πως έφτασε η ώρα να διακόψω (το blogging) ή απλά να σκάσω. Σκοπεύω να αψηφήσω τις συμβουλές τους. Το να συνεχίσω το blogging εδώ θα θεωρούνταν κανονικά ανεύθυνο για έναν υπουργό Οικονομικών να αναλώνεται σε τέτοιου είδους επικοινωνία. Φυσικά οι αναρτήσεις θα γίνουν όλο και πιο σπάνιες και σύντομες. Ελπίζω όμως να σας αποζημιώσω με πιο… ζουμερές απόψεις, παρατηρήσεις και ιδέες. Για να αναβιώσει η ελπίδα αυτή θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους τρόπους του ζωφερού παρελθόντος. Το να διατηρήσουμε μια ανοιχτή γραμμή με τον έξω κόσμο μπορεί να αποτελεί ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οπότε συνεχίστε να παρακολουθείτε το blog».


Οσο για το ποια θα είναι η σκέψη του, όταν θα περάσει την πόρτα του υπουργείου; Το έχει γράψει κι αυτό στο blog του.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του τίτλο: «Αντί υπόσχεσης, αντί ευχαριστιών», ο κ. Βαρουφάκης γράφει τα εξής: «Πριν μερικές μέρες μου πήρε συνέντευξη δημοσιογράφος από την Ισπανία συνοδευόμενη, ως συνηθίζεται, από έλληνα βοηθό. Εκείνος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης δεν είπε κουβέντα αλλά πρόσεχε όλο ένταση και ενδιαφέρον. Στο τέλος, όταν χαιρετιόμασταν με την δημοσιογράφο, ο βοηθός της της ζήτησε στα ισπανικά συγγνώμη που θα μου μιλούσε στα ελληνικά. Τότε με πλησίασε, μου έπιασε και τα δύο χέρια.

Τα μάτια του κοκκίνισαν πρώτα αρκετά πριν κυλήσει το πρώτο δάκρυ. Η φωνή του έτρεμε καθώς μου εξηγούσε ότι ήταν άστεγος, πρώην καθηγητής ξένων γλωσσών που τα έχασε όλα και που πασχίζει νύχτα-μέρα να μην δείχνει άστεγος. Που βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα αλλά μόνο όταν έχει καταφέρει να πλυθεί και να φαίνεται “κανονικός”, κάνοντας δουλειές του ποδαριού όπως το να συνοδεύει ξένους ανταποκριτές.

Έκλεισε με τα εξής λόγια: “Δεν σας ζητώ να κάνετε κάτι για μένα. Εγώ τελείωσα. Σας ζητώ να κάνετε ό,τι μπορείτε για εκείνους που δεν έχουν πέσει ακόμα εδώ που είμαι εγώ μέσα από τις χαραμάδες της κοινωνίας”.

Καθώς αργότερα θα μπαίνω στο Υπουργείο Οικονομικών θα σκέφτομαι τα λόγια αυτά. Ούτε τα spreads, ούτε τα έντοκα, ούτε τα προσυμφωνηθέντα. Αυτά τα λόγια θα σκέφτομαι…».

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Newmoney.gr, ο κ. Βαρουφάκης νωρίτερα προχώρησε σε επιβεβαίωση των πληροφοριών που τον ήθελαν να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ιρλανδίας Newstalk.

«Ως ο νέος υπ. Οικονομικών μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα πάμε στο Eurogroup αναζητώντας μία λύση που θα είναι επωφελής για τον Έλληνα φορολογούμενο και κακή για τον Ιρλανδό, το Σλοβάκο, το Γερμανό, το Γάλλο και τον Ιταλό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης, ακόμη, τόνισε ότι «η έξοδος της Ελλάδας απ’ την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή» γι αυτόν.

Σημειώνεται, τέλος, πως κι ο εκλεγμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε πως είναι ο επόμενος υπουργός Υγείας. Ο κ. Κουρουμπλής, συγκεκριμένα, το ανακοίνωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός του ανέθεσε το υπουργείο σε χθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ