Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την έδρα των Χανίων επιλέγει ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Εμείς δεν θα σας προδώσουμε» ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του «Ποταμιού» προς όσους το επέλεξαν και, όπως είπε, «ξέρουμε ότι ένιωσαν υπερήφανοι με την επιλογή τους ήταν μια ψήφος λογικής και θάρρους και όχι θυμού»

Βουλευτής Χανίων θα ορκιστεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αποφάσισε να επιλέξει την έδρα της γενέτειράς του στην οποία είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του στην επικράτεια συγκεντρώνοντας 12,15%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν υποψήφιος και στη Β΄ Περιφέρεια του Πειραιά, στην οποία επίσης εκλέγει βουλευτή το Ποτάμι.

Σταύρος Θεοδωράκης: Εμείς δεν θα σας προδώσουμε
Σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το «Ποτάμι» που, όπως είπε, «ξεκίνησε πριν από 300 ημέρες από μια παρέα», είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας.

«Κατορθώσαμε το ακατόρθωτο να είμαστε στη Βουλή με 16 βουλευτές» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδας ως «το μεγάλο μυστικό μας».

«Εμείς δεν θα σας προδώσουμε» ήταν το μήνυμα του κ. Θεοδωράκη προς όσους επέλεξαν το Ποτάμι και, όπως είπε, «ξέρουμε ότι ένιωσαν υπερήφανοι με την επιλογή τους ήταν μια ψήφος λογικής και θάρρους και όχι θυμού».

«Η Ελλάδα ήταν κοντά στον γκρεμό αλλά δεν θα φύγει με λόγια αλλά με πράξεις. Κι εμείς εδώ είμαστε με πράξεις» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Συγχαίρουμε τον Τσίπρα για τη μεγάλη του νίκη και περιμένουμε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ευθύνες του. Έχουμε ανάγκη από μεγάλες αλλαγές και μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα αλλάξει με ένα κόμμα να έχει – αν έχει – 151 βουλευτές. Θα αλλάξει με εθνικό σχέδιο δράσης».

Χαρακτήρισε κακό σημάδι τη μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με το 2012 και την ενισχυμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες που 500.000 Έλληνες ψηφίζουν αντιδραστικά».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα υπογράμμισε ότι «εμείς δεν ξεκινάμε νέο προεκλογικό αγώνα. Θα λέμε “ναι” όπου συμφωνούμε και “όχι” εκεί που κινδυνεύει η χώρα. Το Ποτάμι θα είναι εδώ για ην δικαιοσύνη την εργασία και την παιδεία».

Ερωτηθείς για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «θα στηρίξουμε την προσπάθεια να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και να μην γίνουν εκλογές. Ευρωπαική πολιτική κοινωνικό πρόγραμμα ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με αντευρωπαϊστές» καταλήγοντας ότι «η ψήφος ανοχής είναι ένα από τα μοντέλα που μπορεί να επιλεγούν».

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό ο κ. Θεοδωράκης θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα πιθανότατα σήμερα ή αύριο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιθώρια κυβερνητικής συνεργασίας αλλά και συγκρότησης κοινού μετώπου για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωράκης τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του πρωτιά. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους ορίστηκε και το ραντεβού.
protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ