Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Χρόνειρα. Παράξενες διηγήσεις & αδέσποτα ποιήματα» από την Ευλαμπία Τσιρέλη

Ένα επικίνδυνο βιβλίο, ιπτάμενοι άνθρωποι, ένα μαύρο κουτί, σκοτεινά δάση κι αλλόκοτα πλάσματα, φονικές παραισθήσεις, αδίστακτες γυναίκες, ψυχασθενείς και ήρωες, ηλεκτρονική ονειροπόληση, στοιχειώματα, εφιάλτες, σκοτάδι και φως, θάνατος κι αναγέννηση, πόθοι, φόβοι, δυνάμεις, αποδράσεις, οργή, ελπίδα, δίδαγμα.

Δέκα παράξενες ιστορίες που βασίζονται σε όνειρα και ξεφεύγουν από το «κούρδισμα» του κόσμου. Εικοσιένα αλλιώτικα ποιήματα που το καθένα τους κρύβει και μια ιστορία, μια φλόγα, μια φυγή.

Όνειρα της νύχτας και όνειρα της μέρας ενώνονται σε ένα βιβλίο που δραπετεύει απ’ τον χρόνο, για να ταξιδέψει αδέσποτο στις βιβλιοθήκες, στις αγκαλιές, στις βαλίτσες.

Πέντε σκέψεις στο τέλος, γίνονται οι ίδιες τροφή για σκέψη για τον χρόνο που τρέχει και για εμάς που δεν σταματάμε.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Ευλαμπία Τσιρέλη ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Θεολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης. Έχει γράψει τρία βιβλία: “Ο Θάνατος στην Κελτική Μυθολογία και Παράδοση”(2013), “Το Ιερό Δέντρο. Οι Μύθοι και οι Συμβολισμοί του” (2014) και «Χρόνειρα: παράξενες διηγήσεις κι αδέσποτα ποιήματα (2015). Ποιήματα και διηγήματά της έχουν διακριθεί σε Ελλάδα κι εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συλλογικές εκδόσεις, δύο από τις οποίες έχει ανθολογήσει και επιμεληθεί η ίδια. Συνεργάζεται με μουσικούς και μουσικά σχήματα, γράφοντας ελληνικούς και αγγλικούς στίχους. Ως αρθρογράφος έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά της χώρας. Διδάσκει δημιουργική γραφή και επιμέλεια κειμένου (Εργαστήρι Συγγραφής ”Imaginarium” στον Εκδοτικό Όμιλο Πηγή).

Έμπνευση για τις ιστορίες της αντλεί κυρίως από τα όνειρά της και την παρατήρηση του παρελθόντος και του παρόντος. Αγαπά τα δέντρα, τα βιβλία και τα παλιά αντικείμενα.

Ιστοσελίδα: http://tsirelievlampia.wordpress.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 122 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 122 Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Παύλο. Βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στον Ρέπανο και τον...