Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει ζήτημα ρήξης ανάμεσα στην Κομισιόν και την Ελλάδα

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο «ρήξης» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Επιτροπή βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζήτημα, από την άποψη αυτή, να υπάρξει ρήξη», τονίζει ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien/Aujourd’hui en France.

«Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να το αξιολογήσουμε. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση σε ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας», σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο επίτροπος σημειώνει ακόμη πως «η Επιτροπή και η ΕΕ είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικές ανταλλαγές απ’ ό,τι στο παρελθόν, πιο ευέλικτες μορφές συνεργασίας» με την Αθήνα. «Αυτό που θέλουμε οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ», καταλήγει ο Πιέρ Μοσκοβισί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ