Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιάννης Λοβέρδος: Aυτό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα!

Σας είχα υποσχεθεί ότι σήμερα θα σας δώσω την τελική μου εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα που κρίνω ότι θα είναι κοντά στο πραγματικό. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 1. Πρώτο κομμα ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορα απο τη ΝΔ μεγαλυτερη απο οτι δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Στο 5+ πιθανότατα. Η αυτοδυναμία εχει πιθανότητες αλλα θα εξαρτηθεί απο τα ποσοστά των κομμάτων που θα μείνουν εκτος Βουλής. Κι αυτα ειναι οριακά

2. Η εκτίμηση αυτη στηρίζεται στο βουβό κλίμα των ημερών, που λειτουργεί παντα υπερ του κόμματος που ανεβαίνει, στο οτι ο φόβος που καλλιεργούσε η ΝΔ εχει χάσει τη δυναμική του κι οτι η δεξαμενή ψηφοφόρων της περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικα στους ηλικιωμένους ψηφοφόρους. Ενώ παθαίνει καθίζηση στις εργατικές περιοχές της Β Αθηνων και Β Πειραιως, όπου υπάρχει και τεράστιος αριθμος ετεροδημοτών. Αυτοί θα κρινουν το αποτέλεσμα. 

3. Το άθροισμα των δυο πρώτων κομμάτων θα φτάσει το 62-65%. Ίσως και να το ξεπεράσει. Αυτο πιθανόν λειτουργεί αρνητικά για την αυτοδυναμία διότι μειώνονται τα αδιάθετα υπόλοιπα. 
4. Τρίτο κομμα θα ειναι η Χρυσή Αυγη, που υποτιμαται στις δημοσκοπήσεις. Θα μπορούσε να ειναι και το ΠΑΣΟΚ αν δεν υπήρχε το κομμα ΓΑΠ. 
5. Το ΠΑΣΟΚ θα μπει στη Βουλή ενδεχομένως καλύτερα απο το Ποτάμι που υπερτιμαται δημοσκοπικα, όπως είδαμε και στις ευρωεκλογές. 
6. Οι ΑΝΕΛ του Καμμένου εχουν μια μικρή πιθανότητα να μπουν στη Βουλή επειδή μπορει να λειτουργήσει, εστω κι οριακά, το επιχείρημα οτι θα ειναι κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
7. Το κομμα ΓΑΠ ειναι στο όριο μπαίνει δεν μπαίνει. Βάσιμη εκτίμηση σε τοσο χαμηλά επίπεδα δεν μπορει να γινει. Διαισθητικα ομως του δίνω λιγότερες πιθανότητες να μπει διότι δεν εχει την αρχική του δυναμικη και γιατι δεν εχει λόγο ύπαρξης πέραν του προσωπικού στοιχήματος του αρχηγού του. 
8. Απο τα υπόλοιπα κόμματα μονο το ΚΚΕ θα μπει στη Βουλή αλλα με ψαλιδισμενο ποσοστο λόγω της εκλογικής πίεσης που δέχεται η βάση του απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα ουτε απέξω δεν θα δουν τη Βουλή
Γιάννης Λοβέρδος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έβρος: Σύλληψη οδηγού φορτηγού για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο...