Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ, η χρήσιμη δύναμη

Της Νάντιας Γιαννακοπούλου
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ν. Μεσσηνίας

Οι επικείμενες εκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες από τη μεταπολίτευση του 1974. Σε αυτές θα κριθούν οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών και φαντάζει πιθανόν το ενδεχόμενο να χαθούν όλα όσα με πολύ κόπο κατακτήθηκαν.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που κληρονομήσαμε το 2009, καταφέραμε πολλά. Με τεράστια προσπάθεια, στην αρχή μόνοι μας εναντίον όλων, επιτύχαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Ματαιώσαμε τον κίνδυνο της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ. Μετά το 2012 στηρίξαμε την εθνική προσπάθεια και καταφέραμε να είμαστε μια δύναμη ευθύνης για τον τόπο. Σήμερα τα δημοσιονομικά μας έχουν νοικοκυρευτεί, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ μετά από 7 χρόνια ύφεσης περάσαμε ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η προσπάθεια αυτή και οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Τα όσα υποστηρίζει σήμερα η αντιπολίτευση είναι άκρως επικίνδυνα για τον τόπο και θα οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια. Η πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη και διεθνώς δεν προσφέρεται για πειραματισμούς και όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνταγή καταστροφής.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία, έδειξε τα όριά της. Επέλεξε μια στροφή στο δεξιό λαϊκισμό και σήμερα επενδύει αποκλειστικά στο φόβο.

Το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται μια δύναμη ισορροπίας, ευθύνης και σταθερότητας.

Και η δύναμη αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ. Το μοναδικό κόμμα που κρατάει μια σταθερή γραμμή, που δεν φοβήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του, που δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Το μόνο κόμμα που δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός κλίματος τυφλής πόλωσης. Που δεν επενδύει στο ανάλαφρο «life style», που δεν παίζει προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

Η δική μας πρόταση στηρίζεται σε δύο λέξεις: Συνέπεια και θάρρος.

Συνέπεια στα όσα λέγαμε και κάναμε, από την εποχή που μόνοι εναντίον όλων προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Θάρρος γιατί ποτέ δεν φοβηθήκαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι μια χρήσιμη ψήφος. Γιατί αποτελεί εγγύηση σταθερότητας, ευθύνης και λογικής. Κάθε πολίτης που θέλει η επόμενη Βουλή να έχει μια τέτοια δύναμη, έχει μια καθαρή επιλογή: το ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ