Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Ο κύβος ερρίφθη θα δρομολογήσει την αποχώρηση του

Φάση περισυλλογής και έντονου προβληματισμού διέρχεται το ΠΑΣΟΚ μετά το απελπιστικό αποτέλεσμα των εκλογών και το 4,7% που συγκέντρωσε οδηγώντας το στην έβδομη σειρά κατάταξης των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες όλη την ημέρα κλείστηκε στον εαυτό του και απέφυγε την επικοινωνία ακόμη και με τους στενούς του συνεργάτες.

Οι πληροφορίες τον εμφανίζουν σφόδρα απογοητευμένο από τις εξελίξεις καθώς έχει μείνει με μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 μελών -συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου- που δεν σηματοδοτεί καν κάτι νέο. Με εξαίρεση τον βουλευτή Κωνσταντόπουλο που εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία η συρρικνωμένη σε ποσοστό 50% κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν συμπεριλαμβάνει νέα πρόσωπα αλλά στην πλειονότητα παλαιά κομματικά στελέχη. (Γεννηματά, Σκανδαλίδης, Κρεμαστινός).

Πάντως, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υπονοούν ότι για τον ίδιο ο κύβος ερρίφθη και ότι μέχρι την διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εκείνος θα δρομολογήσει και τις διαδικασίες αποχώρησής του από την ηγεσία. “Θέλει όμως τον χρόνο του και αυτό να το κάνει με τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος θα επιλέξει” διευκρινίζει δίνοντας λίγες πιθανότητες στο να παραμείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία.

Εκ των πραγμάτων το επόμενο διάστημα στην Χαριλάου Τρικούπη που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ θα εμφανιστούν και οι επίδοξοι διάδοχοι του κ. Βενιζέλου με επικρατέστερους την Φώφη Γεννηματά, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που έμεινε εκτός Βουλής και ίσως και τους Ανδρέα Λοβέρδο και Κώστα Σκανδαλίδη.

Το θέμα είναι βέβαια εάν μέχρι τότε το ΠΑΣΟΚ θα αντέξει και θα κρατήσει τις δυνάμεις του. Η σιωπή των πρώτων ωρών μετά το φιάσκο της κάλπης δεν αποτελεί διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα ανοίξουν στόματα και δεν θα προκληθούν εντάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει το βάρος της ευθύνης στην διάσπασή του από τον Γιώργο Παπανδρέου, όμως ορισμένα στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι γνωστό πως είχαν αναπτύξει τους τελευταίους μήνες συγκρουσιακές σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Χρυσοχοίδης μάλιστα τον κατηγορούσε ότι είχε χτίσει ένα ατομικό κόμμα και ότι ήταν αρχηγός του εαυτού του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν και τα συλλογικά όργανα του κινήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ