Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο παρέχει δωρεάν το.alexa.com.

Το Alexa είναι μια εφαρμογή του internet που μετρά την επισκεψιμότητα και δημοτικότητα ενός site στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Το Alexa Rank είναι η κατάταξη του site στον παγκόσμιο και τοπικό ιστό. Έτσι, όσο πιο μικρό είναι το rank του site ή αλλιώς όσο μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα του, τόσο πιο ψηλά βρίσκεται στον πίνακα της κατάταξης. Αυτή η κατάταξη αριθμεί εκατομμύρια sites από όλο τον κόσμο.

Ο χρήστης του Alexa έχει την δυνατότητα να δει την κατάταξη ενός site όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στη χώρα του, με μια ένδειξη που δίδεται από την ίδια την εφαρμογή. Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί να ελέγξει την εγχώρια αγορά στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει.

Το περιβάλλον χρήσης του Alexa

Μόλις εισέρχεστε στο www.alexa.com βρίσκεστε στην κεντρική σελίδα του βλέποντας μια μπάρα όπου μπορείτε να καταχωρήσετε το όνομα της ιστοσελίδας που σας ενδιαφέρει, παραδείγματος χάριν, το www.logiastarata.gr. Οι πρώτες εμφανείς ενδείξεις είναι η θέση κατάταξης του site στο κόσμο και η αντίστοιχη θέση του στην Ελλάδα. Η μέτρηση και η κατάταξη του κάθε site γίνεται με συλλογικό υπολογισμό της κίνησης που δέχτηκε το τελευταίο τρίμηνο ή τον τελευταίο μήνα. Βάσει αυτού του αριθμού βγαίνει και ο Μ.Ο. επισκέψεων ανά ημέρα όταν δεν έχει συμπληρωθεί το ανάλογο χρονικό περιθώριο και αντιστρόφως από το άθροισμα των ημερήσιων θεάσεων, βγαίνει το συνολικό όταν έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
H πρώτη ένδειξη αφορά την κατάταξη του τελευταίου τριμήνου σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ η δεύτερη ένδειξη είναι η κατάταξη του site σε τοπικό επίπεδο τον τελευταίο μήνα.


Η χρησιμότητα του Alexa

Το Alexa είναι προς το παρόν το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα καταμέτρησης επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο με τόσο μεγάλη απήχηση χρήσης. Τα αποτελέσματα του δίνουν ένα αξιόπιστο δείγμα δημοφιλίας.

Το συμβουλεύονται καθημερινά οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο για να επιλέξουν ιστοσελίδες για διαφήμιση και βάση της δημοτικότητας μιας ιστοσελίδας πληρώνουν και ανάλογο αντίτιμο. Επίσης το συμβουλεύονται όλοι αυτοί που έχουν ένα site και θέλουν να ελέγξουν την ποιότητα του αλλά και για να το συγκρίνουν με άλλα παρόμοια sites προκειμένου να το βελτιώσουν ή να τρέξουν ένα web campaign όπως επίσης και απλοί χρήστες που θέλουν να ξέρουν πόσο διάσημο είναι ένα site ή ακόμα και άνθρωποι που θέλουν να το συμβουλευτούν πριν προχωρήσουν στη δημιουργία μιας δικής τους σελίδας

Με το alexa toolbar που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν έχετε ανά πάσα στιγμή στην οθόνη σας την κατάταξη της ιστοσελίδας που σας ενδιαφέρει τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο, χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο alexa.com και να πληκτρολογήσετε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των blogs και sites που θέλετε να ελέγξετε.

Κατεβάστε το alexa toolbar δωρεάν για chrome


Κατεβάστε το alexa toolbar δωρεάν για firefox


Κατεβάστε το alexa toolbar δωρεάν για explorer

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top