Σκηνές απείρου κάλους στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ την Τετάρτη, με παράγοντες να αλληλοκατηγορούνται για τα… έξοδα μετακίνησης και τις αμοιβές των στελεχών! «Να σταματήσει το ξεκατίνιασμα», είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, την ώρα που άλλος σύμβουλος έχριζε… πρόεδρο τον Γιώργο Σαρρή! Διαβάστε τι ειπώθηκε για την υπόθεση των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Ηρακλή, την απίστευτη απόφαση για τη Δ’ Εθνική και τις (μη) αλλαγές στη διαιτησία.


Καταγγελίες για ποσά που προκαλούν έγιναν στη διάρκεια του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αρχικά ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα και τον σύμβουλο της ομοσπονδίας, Νίκο Προύντζο. Αφορμή, στάθηκε η πρόσφατη καταγγελία του πρώτου, ότι ο δεύτερος έλαβε πέρσι ως έξοδα μετακίνησης 20.000 ευρώ. Ο Νίκος Προύντζος ισχυρίστηκε ότι πήρε πολύ μικρότερο ποσό, αντέδρασε έντονα και φέρεται να απάντησε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Ο Μανώλης Παλάσκας κατήγγειλε ακόμη ότι ο Νίκος Προύντζος πήρε ως αμοιβή 30 ευρώ για κάθε μία από τις 16 ημέρες που έμεινε στην Πολωνία με την Εθνική ομάδα στο πρόσφατο Euro.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για μισθούς 10.000 ευρώ σε στελέχη της ΕΠΟ, γεγονός που ξεσήκωσε νέα θύελλα στην αίθουσα του συμβουλίου. Εξάλλου, ο β’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, παραδέχθηκε ότι για το 2011, εισέπραξε 20.000 ευρώ για έξοδα κίνησης από την Καλαμάτα στην Αθήνα, ισχυριζόμενος ότι ήταν συνέχεια στην ΕΠΟ.

Όταν κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε στο θέμα των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ και τις δηλώσεις που γίνονται από διάφορες πλευρές υπέρ του ενός ή του άλλου φημολογούμενου υποψηφίου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος είπε προς τους συμβούλους:

«Πρέπει να σταματήσει το ξεκατίνιασμα. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή από κάποιους. Δεν γίνεται να βγάζουμε τέτοια εικόνα προς τα έξω. Πρέπει να δείξουμε αξιοπρέπεια στην περίοδο των εκλογών. Είμαστε φίλοι εδώ πέρα και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και μετά τις εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. και μετά τη λήξη της συνεδρίασης, υπήρχε σύμβουλος της ομοσπονδίας που υποστήριζε πως «υπάρχει πρόεδρος στην ΕΠΟ και τον λένε Σαρρή»! Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι «ο Πιλάβιος δεν θα κατέβει στις εκλογές, για τον Γκαγκάτση το αποκλείω, ενώ ο Ψωμιάδης ας βρει πρώτα οκτώ Ενώσεις για να τον προτείνουν»…

Για την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή, όπου θα υπάρξουν –απ’ ότι φαίνεται- αρκετά ακόμα επεισόδια, ακούστηκαν μέσα στο Δ.Σ. διάφορες απόψεις. Οι περισσότεροι αναγνώρισαν ότι ηθικά το δίκιο είναι με το μέρος τους, άλλοι τάχθηκαν υπέρ της τοποθέτησης τους στη Β’ Εθνική, άλλοι κατά, ενώ ορισμένοι είπαν ότι πρέπει να παίξουν στη Σούπερ Λίγκα. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε πως πρέπει να τοποθετηθούν στη Β’ Εθνική, αλλά περισσότερο ευχή εξέφρασε παρά κάτι άλλο. Οι εκπρόσωποι των δύο επαγγελματικών λιγκών έθεσαν το νομικό ζήτημα της υπόθεσης και το αν μπορεί να σταθεί νομικά μια τέτοια απόφαση, ενώ ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης, είπε ότι είναι θέμα της πολιτείας και ότι πρέπει να το θέλουν όλες οι ομάδες.

Το παρών στο Δ.Σ. έδωσε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιάννης Ράλλης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη πως παρά τον πρόωρο χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη, η ομάδα του Ηρακλείου θα φτάσει την υπόθεση των καταγγελιών κατά Πανιωνίου και Κέρκυρας μέχρι τέλους, ενώ έθεσε θέμα αξιοπιστίας και ορθότητας των αποφάσεων που βγαίνουν από τις αρμόδιες επιτροπές.

Ανανέωσαν οι ομοσπονδιακοί

Όπως αναμενόταν στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ενέκρινε την επέκταση της συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Τάκη Φύσσα, τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Λεωνίδα Βόκολο, Κώστα Τσάνα, Βασίλη Γεωργόπουλο και Θοδωρή Παχατουρίδη, καθώς και με τον γυμναστή Νεκτάριο Πανταζή.

Ακλόνητη μέχρι Οκτώβρη η ΚΕΔ και αύξηση στους διαιτητές

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε την Τετάρτη να μην υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση της ΚΕΔ, τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Οκτώβρη οπότε διεξάγονται οι εκλογές της ομοσπονδίας. Με λίγα λόγια, στην προεδρία της Επιτροπής παραμένει και ο Γιώργος Σαρρής, παρά το γεγονός ότι θα είναι –κατά τα φαινόμενα- υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ. Εξάλλου, μέχρι τον Οκτώβρη επεκτάθηκε και η συνεργασία με τον Κύρο Βασσάρα ως τρίτο μέλος της ΚΕΔ.

Αποφασίστηκε παράλληλα, να υπάρχουν ανοικτοί πίνακες σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και η Σούπερ Λίγκα να έχει έως και 28 διαιτητές. Αναλυτικά:
-Super League έως 28 διαιτητές, 42 βοηθοί, 27 παρατηρητές
-Football League έως 60 διαιτητές, 120 βοηθοί, 100 παρατηρητές
-Football League-2 έως 100 διαιτητές, 200 βοηθοί, 120 παρατηρητές

Το σεμινάριο των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθεί 17-18 Αυγούστου στην Αθήνα.

Ανεβαίνουν όλοι από τα τοπικά στη Δ’!

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής της νέας περιόδου, αυτό θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 124 ομάδων (96 που ήταν αρχικά η πρόβλεψη, αλλά και όσες ομάδες συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, αλλά δεν τα κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο!!!), με την... προοπτική στο τέλος της περιόδου να μείνουν οι αντίστοιχες ομάδες που προβλέπονται από τον αρχικό προγραμματισμό, με στόχο τη μείωσή τους, όπως έχει αποφασιστεί σε παλαιότερη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Η απόφαση αυτή μοιάζει βέβαια με προεκλογικό ρουσφέτι, ενώ εντός του Δ.Σ. υπήρξαν φωνές για το γεγονός ότι οι ομάδες στα τοπικά, έπαιξαν μπαράζ μέσα στο κατακαλόκαιρο χωρίς λόγο και αιτία!

*Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Γιάννης Μώραλης επιβεβαίωνε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας στις εκλογές της Παρασκευής.

*Πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έκανε αναφορά στις απώλειες των Απόστολου Παπουτσάκη, Τζόνυ Βεκρή και Δημήτρη Τράγου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Άρης Ασβεστάς

sport-fm.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top